Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
pnik - напреднал
Моля за съвет с какво да запълня фуга между външни панели. Фугата е около 6 см.
Проблема е, че се намира на 5-ти етаж на 14-етажен блок. Било е запълнено с бол кит на времето
и отвън е измазано. С времето бол кита се е свлякъл и замазката отвън е паднала. Тъй като правя
основен ремонт съм изкъртил вътрешните гипсови панели и трябва по някакъв начин да запълня тази фуга
Трябва да е нещо, което да е не е хигроскопично и да търпи на разширение и свиване.
Ако някой знае с какъв материал става тази операция, моля да сподели.
Предварително благодаря за отговорите.
kozl - майстор
Полиуретанов пълнител. Скъпо решение, но за разлика от болкита не се размеква от слънчево нагряване.
pnik - напреднал
Колега, можеш ли да поясниш, какъв е тоя полиуретанов пълнител? За пръв път чувам за такъв. Ако е пяна тя се влияе от УВ лъчите и след време се рони. Какво представлява и от къде може да се намери?
Аз си мислех за някакъв дебел маркуч, който да запълня отвътре с пяна и да го фиксърам по някакъв начин във фугата, за да не изпадне.
kozl - майстор
Продава се опакован като салам 600 милилитра с цени около 10 лв. за брой. Има пистолети за шприцване на такива "салами". Аз лично съм употребил доста и не съм доволен, но за момента не познавам по-подходащо. Запазва еластичност с времето. Издържа на ултравиолетови лъчи, но изглежда се свива с времето, че на доста места ми е отлепил.

Тема "Запълване на фуга между външни панели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: