Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
дано някой успее да даде съвет :)
Та, ухото на обтегача е криво и не знам как да го изправя. Опитах да го удрям с железен предмет, но без успех, Казаха ми, че и ако го стисна на менгеме, пак няма да се изправи( не съм опитвал още). Излежда като някаква сплав и за това ме е страх да напъвам с клешите, за да не се счупи. Криво е някъде по средата, така че не ляга хубаво на рамката и се получава лек луфт, който се вижда на втората снимка. От кривината едния край на ухото е извит към касетата и целия обтегач се е изкривил.
А ето и снимка на какво представлява, в случай, че някой се интересува.

Изображение

Изображение
shotik - майстор
Тази снимка , не е ли обърната ?
Венците трябва да са от дясно .
Не мога да дам съвет за изправянето, защото не знам какъв е материала , от който е направено ухото. Опитай , ако се изправи - добре, ако се счупи, ще трябва да си купиш .
nautilus33 - майстор
shotik написа:
Тази снимка , не е ли обърната ?
Венците трябва да са от дясно .
Не мога да дам съвет за изправянето, защото не знам какъв е материала , от който е направено ухото. Опитай , ако се изправи - добре, ако се счупи, ще трябва да си купиш .
Колелото е обърнато :-D
Иначе материалът трябва да е алумин, но ми се струва, че е някаква сплав, та за това се притеснявам да не се счупи.
shotik - майстор
Да разбрах , аз се заблудих
radius - майстор
Вариант 1 : сваляш обтегача и с един френски ключ кривиш ухото както е на рамката.
Вариант 2: купуваш си ново ухо за под 10лв., ако колелото е българско. За да те успокоя, моето струва 40лв.
nautilus33 - майстор
radius написа:
Вариант 1 : сваляш обтегача и с един френски ключ кривиш ухото както е на рамката.
Вариант 2: купуваш си ново ухо за под 10лв., ако колелото е българско. За да те успокоя, моето струва 40лв.
Утре, ако имам време ще го правя, ако не- ще купя. Само не знам дали ще намеря същото( колелото не е българско :wink: )
DundyTheCroc - майстор
Като гледам снимката ми се струва, че ухото не ляга добре на рамката. Иначе материала е някаква лека сплав, мъчил съм и не подлежи на огъване. Обикновено при инцидент ухото се чупи, като по този начин пази рамката, така че е нещо като консуматив.
nautilus33 - майстор
radius написа:
Да не е Felt?
Carrera e.

#DundyTheCroc утре ще разбера :) Дано успея, че иначе ще трябва да търся.

Тема "Криво ухо на дерайльор/обтегач на велосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: