Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте. Начетох се на мнения за метални врати на мазета и стигнах до извода, че масово предлаганите врати за мазета тип ,,за 170 лв с доставката", огъната ламарина и т.н. са лесно разбиваеми с т..н. кози крак. Затова пускам тази тема с надежда някой да ми препоръча майстор или фирма, които да ми изработят наистина стабилна врата за мазе.
Става дума за мазе на панелен блок, стената около мазето е също бетонна, дебела е около 4 см а не тухлена (може би това е по-добре за монтажа, не знам). Апартаментът ще се дава под наем и искам нещата ми в мазето да бъдат на сигурно място - нямам къде другаде да ги сложа. Знам, че има по-нестандартни и надеждни врати за мазета - такива, които не излизат извън касата и са по-трудно разбиваеми. Също така бих искал да е с 2 ключалки, но-дебела ламарина от обикновените 1,5 мм и каквото още е нужно.
Става дума за София. Моля, предлагайте. Благодаря предварително на отзовалите се.
Последна промяна от Portal на ср май 11, 2016 2:58 pm, променено общо 1 път.
crez - майстор
Ми,то няма още измислена неразбиваема врата. Каси разбиват, пък врата :? Аз купих такава врата, нооо допълнително я укрепих с напречни профили и я затворих с OSB, сложих касов тип брава. Вече толкова години разбиват другите мазета, но моята врата не е атакувана.
Е то ясно, че няма неразбиваема, но идеята ми е към кого да се обърна, за да не е като онази по-долу, които в този форум бяха коментирани като ненадеждни.
Не разбирам от железарство и металообработка, но затова пък мога да си платя на някой, който разбира. Въпросът е къде да го намеря.
П. П. Като продължавам да чета, вероятно ще се ориентирам към метална врата-решетка с повече от 1 брава...

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (71.2 KиБ) Видяна 3739 пъти
crez - майстор
Аз взех съшата, но направих гореописаното, ти можеш да се договориш да я усилят с още два прафила хоризонтални и на кръст вертикално, но това ще струва повече. Бравата е добра,тези три шиша държат добре и са скрити от берта на вратата, трудно се разбива такава брава.
Чираче - майстор
Да бе, трудно. Нали знаеш, че ходят с горелката в една торба. За това аз ги правя от задната страна с шини от неръждавейка, гъсто преплетени.
kozl - майстор
crez написа:
Аз взех съшата, но направих гореописаното, ти можеш да се договориш да я усилят с още два прафила хоризонтални и на кръст вертикално, но това ще струва повече. Бравата е добра,тези три шиша държат добре и са скрити от берта на вратата, трудно се разбива такава брава.
Колко държат тези ШИШОВЕ :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Тука в нашето ЕС имаме подобна метална на общия вход на мазетата. Една сутрин намирам вратата взломена. С щанга напънали м-у касата и крилото и трите шипа (наша брава е с 3 шипа) - строшени :shock:
Чупят се вътре в бравата дето се захващат за механизма за отключване. После поразтресли да изпопадат и оп у общата маза.
Там загадка - прерязали телефонния сноп от кабели :? Всичко друго - небарано :shock:
А на вратата нищо и нема - значи удържала достойно напъна на щангата.
Еми смених бравата с нова - но тея шипове толкова държат :wallbash:
inspo - майстор
Врата която може да се разбие с щанга не е добре изработена/ монтирана.
torbalan - Дървен философ
Не съм чел изписаното по темата, така че ако повтарям нещо - сори.

Сложи две врати.

Първата каквато и да е - колкото да я има. Хич да не ти пука, че ще се отваря лесно.
На нея сложи датчик и някаква сирена. Такава, че да събуди целия вход.

Втората врата нека бъде по-здрава, с по-добро заключване...

Така, ако тръгнат да влизат, след като отворят първата врата и активират сирената, ще видят втората.
Надеждата ти е да се откажат.

Всякакви ключалки, хипер, мега супер издържат до около минута на обикновените квартирни крадци, така че с една врата само - нямаш шанс да ги спреш...
Kasap - специалист
Торбалане, темата е за врата за мазе, а не за федералния резерв...
torbalan - Дървен философ
Kasap написа:
Торбалане, темата е за врата за мазе, а не за федералния резерв...
и какво не ти харесва в идеята?

Мазето предполагам си има врата. Тя се ползва за първа.

Разхода е за втората врата и алармата... За втората врата разхода така или иначе ще си го има. Така че остава само алармата...

Нали идеята е да бъдат спрени евентуалните грабители. С една врата няма как...

Продават се ъглошлайфове на батерии... Кози крак има всеки...

Една врата се отваря за по-малко от минута. От където и да го гледаш. Еле па в мазе.

И повтарям - идеята е не, че двете врати ще спрат грабителите, а че има вероятност да се уплашат и откажат....

Ако имат набелязана плячка - и три врати няма да ги спрат.

Тема "Здрава метална врета за мазе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: