Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
нова тема :)
Купих галваничен разделител за кабелната ТВ. Мисля, че е същия като този http://www.hit-electronics.com/i-oshte/ ... v-6704.htm(дори и цената е тази).
Та, да попитам- как точно да го свържа. И къде- точно преди ТВ-то или преди сплитера, тъй като имам 3 ТВ-та вкъщи.
nautilus33 - майстор
kuger написа:
Преди сплитера.
Благодаря. А има ли значение кой край къде е?

ПП има ли опасност от тех. неизправности, понеже някъде четох, за случай, при които картината на ТВ-та започнала да трепти и прочие, след като ГР бил поставен(точно преди сплитера)?
kuger - майстор
За посоката нямам спомен, доста години минаха от както съм ползвал такъв. Пробвай.
За смущения проблеми съм нямал, но все пак си внася някакво затихване.
AAsat - специалист
Принципно ако разделителя е направен както трябва, има посока - единия му край е галванично късо - той трябва да е към телевизора. Идеята е да няма как да се получи пренапрежение на входа на телевизора. И да се включи на обратно нищо лошо няма да се получи, но няма да защитава в максимална степен. Обикновено когато има посока тя е означена. Нищо не пречи да се премери има ли късо на единия край.
Ако разделителя е един по-добре е да се сложи преди сплитера но в такъв случай галваничната връзка между телевизорите в жилището си остава.
Затихването на разделителя е минимално и практически не би трябвало да повлияе на сигнала.

Тема "Поставяне на галваничен разделител?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: