Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
ValBo - специалист
Купих си от Метро, датчик за газ. На него пише че е за природен газ, но при пробите реагира и на пропан-бутан.
В упътването пише много неща, но и къде да се монтира
Продавача в Метро беше напълно неподготвен
По моите все повече изчезващи знания по химия пропан-бутана беше по тежък от въздуха и се събираше в долната част на помещението - значи трябва да е ниско Но колко ниско?
И дали изобщо ниско
velsi - Почетен майстор
Мисля, че на метър височина е добре. Може и на по-ниско, да речем 60-80 см.
Palawnik - специалист
Просто от любопитство. Защо ти е този датчик?
ValBo - специалист
Отговора е много лесен - за сигурност
Печката ми е с предпазни вентили, но маркуча, вентила и бутилката не са
А и имам дъщеря с вечно пипащи пръсчета;-)

Та по конкретно - преди време се случи изтичане на газ от стар вентил съчетано с износен гумен уплътнител на бутилката.
За щастие бутилката беше на терасата, а ние бяхме на работа, но миризмата на газ се усещаше няколко часа след това. Тогава се замислих какво щеше да стане ако беше вечер и ние спяхме!
Отдавна исках да си купя такъв и в неделя го видях в Метро за скромната цена от 12 лв.
Сирената му е силна и реагира на малко количество газ - идеално решение за мен
Само дето не пише на каква височина се монтира;-)
hameleon - специалист
Moeто мнение е ,че монтирането трябва да е на височина не повече от 15-макс. 20 см от пода на помещението,тъй като газа трябва да бъде "усетен" по възможност най-бързо и да се оповести изтичането.Иначе една искра и ......И друг вариант-Google.
jel4o - специалист
Аз също от 10год. ползвам печка на пропан-бутан и рядко до сега сме я спирали от редуцир вентила на газовата бутилка.
Защо след като искаш да се презапасиш със сигурност след ползване на уреда не го изключваш от редуцир-вентила.
Хем всеки път ще ти е обеца на ухото преднот нещастие и евентуалните последици от него.

Тема "Датчик за газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: