• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
bospot - напреднал
Привет, въпросът ми е с какво е най-практично (ще рече комбинация от лесно и евтино) да намажа бетонна плоча (под), за да не се вдига прахолях, да не се рони и да не е проблем, че ще се ползва известно време като склад без друга настилка.

Пробвах да измета и измия, но след малко разходки напред-назад и пренасяне на материали, прахолякът тръгна пак.

Из стари теми четох за "Бетонконтакт" на Теразид, това би ли свършило работа?

Благодаря!
VLADO66 - майстор
Бетонконтакта лепне.С обикновен дълбоко проникващ грунд съм го правил това упражнение.
kozl - майстор
Таман шъ съ полепи утаечния прах. Склад и прах :? И тва само от бетона ли :?
bospot - напреднал
Владо, има ли специални марки/модели които би препоръчал? Този примерно става ли:
http://www.ceresit.bg/component/virtuem ... 5/ct-17/87

Kozl, това е нова постройка, която още не е довършена. Проблемът е, че като (примерно) ходиш и минеш през плочата, после оставяш бели стъпки. Ако сложиш кашон на земята, целият полепва в прах. Килим увит в стреч, чувал с дрехи, пластмасова кутия - пак. Все някой ден ще се направят подовите настилки, но ми се иска преди това да мога да складирам там неща без толкова прахоляк.

А грунд така и така ще трябва да се положи, тъй че явно не е излишна стъпка, поне така го разбирам.
kozl - майстор
Именно. Ние като ги строим и все нови ги предаваме пълни с прах. Чистим, лъскаме и па прашно.
Чираче - майстор
bospot написа:

. Проблемът е, че като (примерно) ходиш и минеш през плочата, после оставяш бели стъпки. .
Проблема ти е, че бетона е бил слаба марка. Мини и обери праха с прахосмукачка на сухо. Сред това минаваш с влажна кърпа. Ако и след това продължава да пуска прах, не е добре. Правиш рекламация на конструктора и строителите.
bospot - напреднал
Чираче, казаха ми, че това с прахосмукачката не трябва да се прави с обикновена домакинска, разваляли се веднага, имало някакви специални / промишлени. Аз имам само домакинска, ще рече, че трябва да наемам... Ти какво мислиш по темата?

Съмнения във бетона нямам, по-скоро в своите умения, затова и загледах грундове, по съвет на роднина, който живя в "строителна площадка" няколко години.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
bospot написа:
Чираче, казаха ми, че това с прахосмукачката не трябва да се прави с обикновена домакинска, разваляли се веднага, имало някакви специални / промишлени. Аз имам само домакинска, ще рече, че трябва да наемам... Ти какво мислиш по темата?

Съмнения във бетона нямам, по-скоро в своите умения, затова и загледах грундове, по съвет на роднина, който живя в "строителна площадка" няколко години.
Все с промишлени прахосмукачки си смучем по ремонтите, ше знаеш
Чираче - майстор
bospot написа:

.
Правилно са ти казали - заминават лагерите от финния прах. Трябва да се направи воден филтър. Не е трудно- става с бутилка 10 л от минерална вода.
kozl - майстор
Преди да заминат лагерите няма да се запечата филтъра :? . Аз от години при ремонти ползвам прахосмук Тайфун (сделано в СССР) и до ся само веднъж съм му сменял лагери, но колко пъти пък съм му духал на филтеро...................
Имаме Делонги с воден филтър. Ползвах я като нова га монтирах щорите, да смуче до бургията докато пробивам и на некоя от дупките Делонгито спре да смуче, а иначе върти. Тогава разбрах, че имала и друг филтър след водния. Същият се запечал от финния прах, който незнайно как се е промъкнал през водния филтър :? А още повече се :shock: като разбрах колко струва филтеро и че трудно се намира :shock:
На промишлените прахосмуци кви са им лагерите, че не ги е страх от прах :?
  • 1
  • 2

Тема "Грунд или друго за бетон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: