• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
kula65 - специалист
Здравейте колеги,
От скоро се занимавам с предпечат. Имам поръчка за отпечатване на книга и я подготвих с посочената програма. Дойде момента да я отпечатам на пауси, но не мога текста да го отпечатам на тях огледално. Моля, ако някой знае как става да помага, че шефката се мръщи, срока върви.
Благодаря предварително!
Поздрави!
burkov - специалист
Защо ще печаташ охледално на паус?
kula65 - специалист
От пауса текста се прехвърля на печатарската плака и затова трябва да е огледален.
miroki - майстор
Това е от принтера Mirror.
И по-добре, на филм, че ще се омажат цветовете.
kula65 - специалист
Да но на принтера има бутон само за включване. На другите програми това се задава от принтпревюто. На индезайна превюто я няма тази настройка. Подрежда страниците и позволява само промяна на реда на отпечатване.
burkov - специалист
Аз все още не разбирам какво точно искаш да направиш, говориш за книга, после за принтер. Нещо са ми несъвместими тия неща. Да не говорим в тираж. Мирър има в акробат, ама за какво ти е пак не става ясно.
Lisko - майстор
Като не разбираш, защо се опитваш да даваш акъл?
Иска да изпечата огледално страниците на паус. Тва че е на паус няма директна връзка с въпроса, просто е обяснил за който може да разбере.

Хората съветват следното - (използвайки про версията на Adobe Acrobat)
Изображение
Тоест при "принтене" към виртуалния принтер, обръщаш страниците от това подменю на принт менюто.
Надявам се самия индезайн да има експорт към пдф (и тия опции да са включени там) та да се оправиш и без акробат. Но ако няма - намери, инсталирай акробат.
Така получения пдф вече си го принтиш нормално на пауса.
kula65 - специалист
Благодаря за отговорите, особено на колегата Lisko. Дано да стане, че бях решил да експортирам в PDF и от там да ги монтирам в корела.
Поздрави!
miroki - майстор
Да но на принтера има бутон само за включване.
Нямах в предвид от бутона на принтера, а от софтуера за печат.
Да, има експорт в PDF.
kula65 - специалист
Благодаря за отговорите. След експорт в РDF, разпечатах книгата.
Поздрави!
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за InDesign" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: