Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
трябва ми лепило, което да закрепя добре камък върху съкло. Опитах със силикон(този на пръчки, за пистолет на ток), но се отлепят. Особено като се намокри. Та се чудя кое лепило ще стане. Сещам се за това универсалното на Момент, което е в тубички от 50мл и 120мл. Но, ако някой се сеща за по ефикасен и икономичен вариант, ще се радвам да сподели :)
ftubusa - специалист
Епоксидна смола.
kozl - майстор
Момента дето смърди на ацетон не става. Не е водоусточив.
Стъклото го лепи силикон за аквариуми.
Но какъв е камъка. Ако е полиран и задължително гранит може и да стане водоустойчиво залепване.
nautilus33 - майстор
Камъкът е обикновен речен. Явно ще купувам епоксидна смола, понеже ми беше препоръчана и като импрегнатор за камъка, който е ръчно рисуван, но досега все се оглеждах, понеже намерих само разфасовки от 500гр., а на мен ми трябва около 50-100гр. Та, щом с нея и ще ги лепя, ще взема една опаковка.

ПП втвърдител ще ми трябва ли? Понеже до сега не съм ползвал епоксидна смола.
kozl - майстор
Епа да. Тя си върви комплект с втвърдител.
nautilus33 - майстор
Екстра :) Значи ще гледам тая седмица да взема. А как се разбърква- в какво съотношение с втвърдителя?
hidrazin - майстор
На опаковката си пише.
:partyman:
nautilus33 - майстор
ОК :)

Каква е разликата между епоксидната и полиестерната смола, понеже в местните магазини изглежда, че полиестерната е по-разпространена, докато епоксидната е изчерпана.
Tanasii - помощник
viewtopic.php?t=41467 - ето тук има хубава дискусия за епоксида и полиестерната. В твоя случай епоксида май е по-добър вариант. От личния ми опит - по-добре поксипол прозрачен. То си е пак епоксид с втвърдител + още някоя и друга глупост. Обикновения епоксид има свойството да жълтее(заради това го ползват да правят изкуствен янтар). Друг съвет - ако камичетата ще ги лепиш към стъкло за декорация и няма да се вижда мястото на залепването, направи малки вдлъбнатини и браздички по повърхността на камъка и стъклото - така се увеличава площта на залепване, съответно - здравината.
nautilus33 - майстор
За декорация е :) Едно шише от вино ще го лепя. Иначе и аз се сетих да правя каналчета или дупки в камъните, но в стъклото не знам как ще стане. Имам едни дискове като за дремел(само, че имам парксайдския еквивалент), но не съм ги пробвал да видя дали ще режат стъкло.

Тема "Лепило за камък и стъкло?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: