Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
6 мнения в "Много тъп и същевременно жизненоважен въпрос?"
Какви класове бетон има?? Аз искам да излея бетон с добавки хидрофоб Т и суперфлуид М 1 на адинг - за изолация на мазе - но за добавките пише, че се добавят в съотношение 1% от масата на цимента. Значи трябва да знам колко цимент ми трябва за един кубик бетон за да знам колко добавка да си купя и да изчисля колко кубика трябва да ми забъркат във възела. Абе нищо не разбирам опитвам се да помогна на баща ми да си направи изолация на мазето, а и той нищо не разбира. Помагайте моля ви!?
Стефан
- майстор
Zora написа:Какви класове бетон има?? Аз искам да излея бетон с...- за изолация на мазе - ... Помагайте моля ви!?Как да се помага, като /поне за мен/ не е ясно точното задание? Къде ще се излива бетона - вътре в мазето, или извън сградата? Замазка ли ще се прави - на стените и пода ли? Ако е замазка - вътре в мазето ли, или извън него?
Както е казал колегата, марка 280 става за под, но да няма никаква влага. Доста е слаб/ практически това е 4:1, т.е. на 4 колички пясък се добавя 1 торба от 50 кг цимент/. Ако греша, моля да бъда поправен

Все пак, колега, внеси малко повече инфо. Тук има колеги, които много повече разбират от мен. И със сигурност ще помогнат.
Здрасти Стефане!
Благодаря че се отзоваваш. Става въпрос за мазе 4*4 м. Площта, която трябва да се изолира е около 30 кв. със частта от стените, която е под земята. Това е според груби изчисления и е приблизителна стойност. На около 20-30 м отстояние е река Струма. Това е малко под Перник. Подпочвени води учудващо няма, но естествено има влага. Баща ми иска да използва помещението за парно с термо-помпа. Аз поразпитах тук - там, за да помогна защото имам контакти с повече хора и имам достъп до интернет. Какво научих - за да стане водоплътен бетона му се слагат добавки - препоръчаха ми Хидрофоб Т в комбинация с пластификатор Суперфлуид М 1 - на фирма Адинг. Възможността за дренаж отпада, защото е трудоемко - трябва да се разбиват бетонови плочи около къщата, а това е немислимо. Не знам какви са вариантите за дренаж отвътре, но се съмнявам, че баща ми ще има време и желание за тази работа. Той иска мазето да е готово до края на септември, защото след това ще вали. Не са ми ясни положенията с мембраната - къде трябва да се положи, каква да е и т.н. От една фирма ми препоръчаха като по удобен начин замазка на каучукова основа - Икопер мисля че беше, но под нея трябва да има гладка повърхност за да се хване както трябва - това предполага замазка, а в тоя случай под замазката сигурно трябва да се сложи нещо допълнително. Отгоре трябва да се излее бетона с добавките. В тая връзка имам два основни въпроса, които ме затрудняват - на съвсем суха повърхност ли се нанасят такъв вид каучукови замазки и колко килограма цимент се слагат в един кубик бетон, необходим за такъв тип начинание, защото съотношението на добавките, както казах по нагоре е един процент от сухата маса на използвания цимент. Има се също предвид и че въпросните добавки предполагат по-малко количество на направната вода за бетона. Трудна работа. Ако ти идват идеи кажи ги моля те. Искам да помогна на татко. Благодаря ти много. Лека вечер!
Благодаря че се отзоваваш. Става въпрос за мазе 4*4 м. Площта, която трябва да се изолира е около 30 кв. със частта от стените, която е под земята. Това е според груби изчисления и е приблизителна стойност. На около 20-30 м отстояние е река Струма. Това е малко под Перник. Подпочвени води учудващо няма, но естествено има влага. Баща ми иска да използва помещението за парно с термо-помпа. Аз поразпитах тук - там, за да помогна защото имам контакти с повече хора и имам достъп до интернет. Какво научих - за да стане водоплътен бетона му се слагат добавки - препоръчаха ми Хидрофоб Т в комбинация с пластификатор Суперфлуид М 1 - на фирма Адинг. Възможността за дренаж отпада, защото е трудоемко - трябва да се разбиват бетонови плочи около къщата, а това е немислимо. Не знам какви са вариантите за дренаж отвътре, но се съмнявам, че баща ми ще има време и желание за тази работа. Той иска мазето да е готово до края на септември, защото след това ще вали. Не са ми ясни положенията с мембраната - къде трябва да се положи, каква да е и т.н. От една фирма ми препоръчаха като по удобен начин замазка на каучукова основа - Икопер мисля че беше, но под нея трябва да има гладка повърхност за да се хване както трябва - това предполага замазка, а в тоя случай под замазката сигурно трябва да се сложи нещо допълнително. Отгоре трябва да се излее бетона с добавките. В тая връзка имам два основни въпроса, които ме затрудняват - на съвсем суха повърхност ли се нанасят такъв вид каучукови замазки и колко килограма цимент се слагат в един кубик бетон, необходим за такъв тип начинание, защото съотношението на добавките, както казах по нагоре е един процент от сухата маса на използвания цимент. Има се също предвид и че въпросните добавки предполагат по-малко количество на направната вода за бетона. Трудна работа. Ако ти идват идеи кажи ги моля те. Искам да помогна на татко. Благодаря ти много. Лека вечер!
Тема "Много тъп и същевременно жизненоважен въпрос?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература