Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Колко кила цимент се слагат в един кубик бетон?????????????????
inkovsv - специалист
Зависи какъв клас бетон искаш да постигнеш.
Какви класове бетон има?? Аз искам да излея бетон с добавки хидрофоб Т и суперфлуид М 1 на адинг - за изолация на мазе - но за добавките пише, че се добавят в съотношение 1% от масата на цимента. Значи трябва да знам колко цимент ми трябва за един кубик бетон за да знам колко добавка да си купя и да изчисля колко кубика трябва да ми забъркат във възела. Абе нищо не разбирам опитвам се да помогна на баща ми да си направи изолация на мазето, а и той нищо не разбира. Помагайте моля ви!?
inkovsv - специалист
Достатъчен ти е клас B15.Количеството на цимента е 280 кг на м3.
Стефан - майстор
Zora написа:
Какви класове бетон има?? Аз искам да излея бетон с...- за изолация на мазе - ... Помагайте моля ви!?
Как да се помага, като /поне за мен/ не е ясно точното задание? Къде ще се излива бетона - вътре в мазето, или извън сградата? Замазка ли ще се прави - на стените и пода ли? Ако е замазка - вътре в мазето ли, или извън него?
Както е казал колегата, марка 280 става за под, но да няма никаква влага. Доста е слаб/ практически това е 4:1, т.е. на 4 колички пясък се добавя 1 торба от 50 кг цимент/. Ако греша, моля да бъда поправен :?
Все пак, колега, внеси малко повече инфо. Тук има колеги, които много повече разбират от мен. И със сигурност ще помогнат.
Здрасти Стефане!

Благодаря че се отзоваваш. Става въпрос за мазе 4*4 м. Площта, която трябва да се изолира е около 30 кв. със частта от стените, която е под земята. Това е според груби изчисления и е приблизителна стойност. На около 20-30 м отстояние е река Струма. Това е малко под Перник. Подпочвени води учудващо няма, но естествено има влага. Баща ми иска да използва помещението за парно с термо-помпа. Аз поразпитах тук - там, за да помогна защото имам контакти с повече хора и имам достъп до интернет. Какво научих - за да стане водоплътен бетона му се слагат добавки - препоръчаха ми Хидрофоб Т в комбинация с пластификатор Суперфлуид М 1 - на фирма Адинг. Възможността за дренаж отпада, защото е трудоемко - трябва да се разбиват бетонови плочи около къщата, а това е немислимо. Не знам какви са вариантите за дренаж отвътре, но се съмнявам, че баща ми ще има време и желание за тази работа. Той иска мазето да е готово до края на септември, защото след това ще вали. Не са ми ясни положенията с мембраната - къде трябва да се положи, каква да е и т.н. От една фирма ми препоръчаха като по удобен начин замазка на каучукова основа - Икопер мисля че беше, но под нея трябва да има гладка повърхност за да се хване както трябва - това предполага замазка, а в тоя случай под замазката сигурно трябва да се сложи нещо допълнително. Отгоре трябва да се излее бетона с добавките. В тая връзка имам два основни въпроса, които ме затрудняват - на съвсем суха повърхност ли се нанасят такъв вид каучукови замазки и колко килограма цимент се слагат в един кубик бетон, необходим за такъв тип начинание, защото съотношението на добавките, както казах по нагоре е един процент от сухата маса на използвания цимент. Има се също предвид и че въпросните добавки предполагат по-малко количество на направната вода за бетона. Трудна работа. Ако ти идват идеи кажи ги моля те. Искам да помогна на татко. Благодаря ти много. Лека вечер!

Тема "Много тъп и същевременно жизненоважен въпрос?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: