• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
estario - специалист
Здравейте,
Дограмата, която прави проблем е ETEM Q60 с алуминиев обков. Долната страна на прозореца се е изкривила под формата на дъга и в средата уплътнението не допира плътно до профила, съответно духа. Този проблем се проявява в различна степен на всички монтирани прозорци. Засегната е единствено долната страна, горната е права и затваря плътно.
В момента се опитваме да се свържем с фирмата производител и с монтажниците, за да правим рекламация, но се страхувам, че ще си измият ръцете един с друг. Какви решения бихте ми предложили, за да се позамаже положението? На този етап смяна на дограмата е неприемливо решение.
Аз се сещам за два варианта:
1. По-грозен, но ефективен вариант е поставяне на заключващ механизъм в средата на долната част на прозореца.
2. Поставяне на допълнителна изолация.
Друго?

Прикачен файл

IMG_20131221_112958.jpg Луфтът в средата на уплътнението.
tysonlkr - специалист
Провери първо къде е проблема. Дали касата се е изкривила или крилото(прозореца).
Аз имах проблем с един монтаж на врато-прозорец при който духаше от задната страна на вратата от към пантите. И като дойдоха да си я оправят монтажниците се оказа самата каса че е крива на въпросното място :wink:
Ти от къде си я взел въпросната дограма, че търсиш фирмата производител? Изобщо не ти трябва производителя на профила.
Отивай там от където си я купил, предполагам че същите са я монтирали. Към тях трябва да се обърнеш. Нямат основание да се измъкват с предтекст, че не е при тях проблема. Те носят отговорност за това където са ти продали.
Като ти се развали ТВ-то Сони ли търсиш или отиваш там от където си го взел, нали не ходиш до Япония :roll:
EDI - майстор
Бързо решение е махане на дъската и с ками да се опиташ да изправиш дъгата.
estario - специалист
tysonlkr написа:
Провери първо къде е проблема. Дали касата се е изкривила или крилото(прозореца).
Аз имах проблем с един монтаж на врато-прозорец при който духаше от задната страна на вратата от към пантите. И като дойдоха да си я оправят монтажниците се оказа самата каса че е крива на въпросното място :wink:
Ти от къде си я взел въпросната дограма, че търсиш фирмата производител? Изобщо не ти трябва производителя на профила.
Отивай там от където си я купил, предполагам че същите са я монтирали. Към тях трябва да се обърнеш. Нямат основание да се измъкват с предтекст, че не е при тях проблема. Те носят отговорност за това където са ти продали.
Като ти се развали ТВ-то Сони ли търсиш или отиваш там от където си го взел, нали не ходиш до Япония :roll:
Изкривил се е прозореца. Като го погледна отстрани ясно личи дъгата.
EDI написа:
Бързо решение е махане на дъската и с ками да се опиташ да изправиш дъгата.
Какви са тези ками?
Вадим Владимиров - специалист
Клинове. Но не тези, които ги слагат на масата. :yawinkle: А парченца от дъска срязани под остър ъгъл.
tarlyo - специалист
По принцип трябва да ти направят ново крило, ако дограмата е в гаранция.
Допълнително заключване по долния хоризонтал може да се направи, като продължение на сегашния обков, ако е с механизъм за двойно отваряне.
Недей изкревя касата по крилото.

А иначе може да се изправи крилото, ама да не си там да гледаш :-D
fox_vt - майстор
tarlyo написа:
....

А иначе може да се изправи крилото, ама да не си там да гледаш :-D
Точно а като дойдат ще го вземат при тях и ще го изправят точно по тоя начин и ще му го върнат след половин час.Трябва да се разбере защо се изкривява особенно щом и на другите има същия проблем.
evrokoma - специалист
И аз имам подобен проблем само че с една врата.Вратата е две крила,в средата където е бравата е както трябва но горе и долу има по 5-6мм просвет към касата.Фирмата се оправдава че този вид врати били така и трябвало да затварям винаги насрешниците. Е да ама като ги заключа пак така свети макар и само 1-2мм ,но жена ми тогава не може да си отвори което говори че нещо доста напряга вратата.Профила е Вивапласт 4-камерен златен дъб поставена на северна стена и с 24мм стъклопакет.кажете как да ги принудя да си откорегират проблема :?

Изображение и малкото крило се отваря

Изображение просвет горе
Изображение

Изображение при бравата

Изображение долу
fox_vt - майстор
Тези думи "тези врати са си така" показват много за тая фирма #-o
profesionalist_wood - майстор
Дааа а на нашата къща където живеехме преди, вратите се затваряха перфектно откакто са монтирани през 1923-та година
  • 1
  • 2

Тема "Изкривяване на дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: