• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
pif4o - специалист
Колеги ще трябва да сваля остъклението на терасата, направено е по класическия комунистически начин с винкели и маджун, ама е бая квадрати поне 10кв. Нещото което ме притеснява е кво праим със стъклата, няма начин да си играя да ги свалям от рамките щото маджуна е като камък, а и някои от тях са счупени да не говорим че са поне 20 бр. Да ги натроша пък всичко ще стане бом-бок, няма начин колкото и да внимавам да не пострадам било то при събирането на боклука, било при трошенето, било после при рязането на винкелите от остатъци по маджуна. Та дайте идея как се сваля такова остъкление.
EDI - майстор
Облепяш с широко тиксо и си трошкаш леко.
pif4o - специалист
Мина ми през ума да облепям с някво евтино фолио, ама тва с тиксото е идея, мерси Еди както винаги първи и право в десятката, много бири ти се събраха :)
Чираче - майстор
pif4o написа:

, направено е по класическия комунистически начин с винкели и маджун,
Защо всичко трябва да е по Торбалански, т.е. отричане на всичко за онова време? Леко ми писва от хора, които са отгледани от комунисти, и плюещи родителите си.
pif4o - специалист
Никъде не съм плюл и нищо не съм отричал-чети пак, просто така визуализирах преди колко години е правено и как е правено, съответно на къв хал е маджуна седял 40 години вече :) Иначе човек когато е иска винаги може да намери за какво да се хване и от какво да му писне!
Keresteliev - специалист
Чираче написа:
... Леко ми писва от хора, които са отгледани от комунисти, и плюещи родителите си.
Ти познаваш родителите му?

:sad:
Чираче - майстор
Няма как да познавам родителите му. Но ме подразни думата комунистически. Можеше просто да каже, че е правено преди 40 г. Нали?
Keresteliev - специалист
Чираче написа:
Няма как да познавам родителите му. Но ме подразни думата комунистически. Можеше просто да каже, че е правено преди 40 г. Нали?
офф...

стефанчо, може и да те е подразнило, но как така ще нарочваш на някой родителите за комунисти?

:sad:

С твоето изискано възпитание, не ти ли се струва това за меко казано просташко?
chapara - майстор
Пак сте раз.бали темата, но по въпроса :idea: Играх го филма преди три години след голямата градушка :wink:

1.Облепването не се прави с евтино тиксо, а с пакетажно здраво такова, ще приложа снимков матерял :idea:
2.Предпазни средства, аз ги бях подценил и получих стружка стъкло в окото :shock: , илезна за щастие без ходене на лекар и усложнения. Дрехи( дълъг ръкав) и шамия на главата, пак ги бях подценил, беше жега и по ръцете се полепиха хиляди стъкълца :-D :cool: Дебели ръкавици( брезент или велур) и много мисъл в главата. Когато се почне демонтажа, трябва да сте на височината и малко повече от стъклата.
3.Свалянето от горе , на долу. Обезопасено мястото под балкона с лента и човек. За три часа демонтиране на 18 кв.м. стъкла, 1/3 армирани и винкела. Винкела в долния си край така беше изгнил, че направо го нямаше. 50% от парите за ремонта ми бяха заплатени като сума от застрахователите, а аз получих един добър продукт, на който се радваме вече трета година без забележки. Ето линк към снимките, а аз ще акцентирам на облепването. При трошенето на стъклата се започва стъклото от горния край с удари от вън , на вътре. Като се поочупи се хваща с едната ръка в горния край и се продължава на долу. В един момент имате цялото стъкло, натрошено в ръката си. Най долния ред се чупи в моя случай, понеже нямам борд, последен, за да могат стъклата да попадат в балкона. Трябва да има готовност със здрави чували като натрошеното се поставя веднага и направо в чувала и там се донаситнява :wink: Като цяло 24 бр. натрошени стъкла в чували и 50 тина кила винкели. Работа за два-три часа, на стойност "50 лева" :-D :lol:

Даааа, няма линк, няма "хвалбаааа"

И не подценявайте предпазните средства!!!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Части от винкела долу го няма:
Изображение
Последна промяна от chapara на ср мар 07, 2018 11:58 am, променено общо 1 път.
Neno Er - специалист
chapara написа:
50% от парите за ремонта ми бяха заплатени като сума от застрахователите, а аз получих един добър продукт, на който се радваме вече трета година без забележки.
На тази неподдържан и по тази причина грозна фасада, ако щеш да сложиш златна дограма с кристални стъкла е още по-грозно. Аз не бих се хвалил с тези снимки.
  • 1
  • 2

Тема "Сваляне на отсъкление на тераса-как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: