Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
radius - майстор
Всичко тръгна от желанието да сложим някаква къщичка за игра за детето. Като видях цените на пластмасовите, рязко ме засърбя да направя нещо дървено. И понеже лакомията няма граници, викам си, я да е нещо комбинирано, да има и къде да си държа градинските инструменти и косачката. Къщата ми още не е въведена в експлоатация, така че е желателно да не разполагам в двора незаконни обекти.
И за това ми е питането, къде е границата и кое определя нещо като допълващо застрояване ( шеста категория) с нужните за това документи? Бетоновите основи ли, що ли?
В момента идеята ми е за къщурка 3х2м, от които да отделя 2х1 за инструменти и да остане 2х2 за игра. Вероятно ще я направя от разглобяеми панели, да мога да я местя тук-там из двора.
VLADO66 - майстор
Преместваемите обекти, за които не се изисква разрешение не са закрепени трайно към земята, т. е. можеш да сложиш бараката върху бетонни блокчета.
radius - майстор
А върху поротерм дали може ;) , че имам 6 тухли останали от цялата къща ( добро планиране на разхода). Мерси, т.е. ако не е здраво фиксирано ( напр. бетонни стъпки) може - така ли?

едит: За 6-7 г. на открито Поротерма няма никакви признаци на разпад, но да не отклонявам темата.
Последна промяна от radius на чет апр 25, 2019 4:50 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
За общините допълващото застрояване е доста разтегливо понятие, така че казваш това е барака на строителите и ще си я махнат.Поротерм не може, защото се овлажнява и ще се разпадне след време.

Тема "Правен въпрос за градинска барака" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: