• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Гост
Поздравления за site-а, страхотен е!
Моля за съвет-ще си слагаме масивен паркет от ясен в нов апартамент. Получавам противоречиви мнения относно лепенето на паркет и не мога да реша лепен или плаващ е по-добрият вариант. Ако смятате, че лепенето е за предпочитане, моля кажете има ли българско лепило за паркет, защото цената на фирмата, от която купуваме паркета е 7,50 лв на кв.м само лепилото, без редене,циклене и лакиране. :lol:

Благодаря Ви!
masteradmin - майстор
Чул съм че на всички баровци паркета е лепен за да не скърца. До колкото знам се лепи с Ц200, но мисля че може и с хелметекс. По важно е да го лепищ само за пода (без снадките) защото като се цикли излиза лепило.
masteradmin - майстор
За Ц200 спор няма ама защо плаващ ако е лепен няма да скърца ?
emil_v r - майстор
M. kучето ме чака ,като ме гледа в очите от 50 см с неккъв зъл поглед . не мога да се съсредоточа . излизам ще ме води на разходка. ще отг. след неколко дни.изстрии горното моля те.чао
Гост
Благодаря, майстори! Помогнахте ми да реша философския въпрос лепен или плаващ- всички сте "за" лепене.
С200 е на водна основа, това няма ли да се отрази върху паркетинките(да поемат влага), защото специалните лепила за тази цел не са на водна основа?
Гост
Не със Ц200. Има подобни лепила, с по малко % съдържание на вода, бързо съхнещи.
Гост
моля за име на такова лепило или поне производителя му. в началото на май ще ни доставят паркета и трябва да сме готови :roll:
Стефан - майстор
Не съм правил масивен паркет, но по пътя на моята логика паркета няма да скърца, ако основата е идеално изравнена преди това. Но това е изискване и за всякакви други подови покрития. По тази причина аз съм против лепенето, още повече за пода. Това не е балатум, а дърво и някой ден може да се отлепи.
velsi - Почетен майстор
Паркета в апартамента на баща ми е лепен с асфалт доколкото ми е известно. Това беше 80 и някоя година. Вече 25 години не е мръднал. Нито скърцане, нито отворени фуги. Където е бил застлан с килим изглежда като току що нареден! Не, че го препоръчвам (асфалта) просто тогава това е имало. Но със сигурност лепенето към пода не е проблем.
  • 1
  • 2

Тема "лепило за паркет" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: