• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 13
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
pif4o - специалист
Колеги здравейте, имам нужда от спешно инфо до утре.Утре сутрин ще ми донесат един кафе автомат Saeco talea giro да го пробвам и ако ми хареса да го взема, всичко стана толкова бързо, че въобще не съм подготвен за оглед на такава машина. МОЛЯ за спешно инфо на какво да обърна внимание, за да разбера машинката ок ли е, шумове, странни звуци, които издават някои проблеми и прочие.Не искам да взема нещо, което после ремонта му излезе по-скъп от покупката. Машинката ще се ползва изцяло за домашна употреба, на жената й е мерак отдавна пък и има РД ден, та е добър повод да й купя една макар и втора ръка, щото нова не се бара тоя модел .Ако някой е така благосклонен към писането, ще съм му и много благодарен да ми каже от каква поддръжка има нужда този тип машина и мога ли да си я правя сам в къщи. Предварително Благодаря за всяко написано мнение , кафето е от мен
VLADO66 - майстор
Е какво да и гледаш.Пусни няколко кафета и виж отдолу да няма вода.И аз моята я взех от непотърсени от сервиз и я гледах като индианец.Различното по вид кафе го мели с различен шум,като по скъпото го мели по мазно,демек при евтиното кафе се чува все едно мели камъни.Сега съм на Чибо фемили и като цена/качество е екстра.Като ти замига в червено,се разрови в мрежата какво означава,на определен интервал става цветомузика и трябва да продухаш чрез пара за 5мин.след което да натиснеш капката за 10 сек. да занули брояча на интервала за продухване.
pif4o - специалист
Мерси за включването Владо, къде от долу да няма вода че не разбрах ? под машината да не е изтекло ? явно няма много за гледане тогава, ако прави кафе прави другото е на късмет :) ще взема от тва чибо утре че като я донесат да пусна да видим :) Някъде четох че в резервоара за вода може да се ползва с филтър на кана брита, верно ли ?
VLADO66 - майстор
Като протече помпата и тече отдолу под машината.Не знам къде се слага този филтър.
pif4o - специалист
Мерси, утре ще пиша кво е станало, имаме ли нова глезотия или не :)
VLADO66 - майстор
Глезотия е и кафето фърчи щото е на едно копче растояние :-D
pif4o - специалист
Владо а нещо по обслужването трябва ли да и се прави, ти ползваш ли тоя препарат на саеко за котления камък или само симулираш процедурата за да загасне лампата ? Вътре по механизмите някво смазване?
VLADO66 - майстор
При мен водата не е варовита и не съм правил нищо.Няма какво за се прави освен два пъти месечно вадя пълначния механизъм и то мия.Вижда се как се вади над контейнера над отпадно кафе и вода.Този контейнер също го мия веднъж седмично.
Chefo77 - майстор
Тази машина не е ли с голяяямо легенче отдолу, ако тече помпата дали няма да влиза в легена и да няма как да се разбере откъде е?
Най-големият проблем на автоматите са мелачките. Ако са в лошо състояние (потрошени), оправия няма.
На моята И мия механизма на всеки 2 седмици, чистя с препарат за котлен камък като светне(въпреки, че я зареждам с вода от филтър кана) на около месец и тогава смазвам механизма. Но тя си има някакъв брояч и става лошо, ако не се съобразявам с него.
Иначе наистина са глезотия, баща ми оняден се радва:"Сина ти (на 7) ми направи кафе"! :lol: :lol:
Чибо Милано (или май беше Сицилия) - пълен боклук. Рядко, блудкаво и с неособено силен аромат. Аз си зареждам други марки на доста по-ниски от магазинните цени. Владо, пробвай Бианки силвър или голд, както и Нова Бразилия Привилег. За автоматите е по-добре да се използват вендинг-кафета, ако има варианти, зърната са по-меки и съответно натоварват по-малко мелачките.
VLADO66 - майстор
Ползвал съм два вида вендинг и все тая.Жинътъ взе от Кауфланд някакво на примоция за дваесе и некви пари и мелачката не го усещаше.Тоя модел не знам,но на моя има ваничка само под чашите.В бачкането имам професионално Саеко и точно миналата седмица си поиграх с една кръстата отверка да стигна до помпата и да видя как тече.Гадта подпикваше съвсем лекинко към края на кафето и всичко на фурнитурата :x
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 13

Тема "Някои разбира ли от кафеавтомати Saeco-спешно :)" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: