Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
imb_bg - напреднал
Имам следното питане :
Колко време трябва да се изчака теракола с който се измазва изолацията при саниране са да го боядисам?
Шпакловано е с термофлекс на Марисан.
Благодаря предварително :)
EDI - майстор
Най-малко 10 дена преди грунда, в топло време и 14 в по-хладно.Настоявай за тези срокове, защото ако ти го прави някой търговец, ще бърза за другия обект..А защо ще боядисваш, а не мазилка?Цената е почти една и съща.
imb_bg - напреднал
Става дума само за една тераса на къща, останалата част е стара пръскана мазилка и не знам каква идея ще ми дойде тогава. Предполагам няма да е проблем след 2 3 години да се направи да речем драна мазилка?
Matchless - специалист
EDI написа:
Най-малко 10 дена преди грунда, в топло време и 14 в по-хладно.Настоявай за тези срокове, защото ако ти го прави някой търговец, ще бърза за другия обект..А защо ще боядисваш, а не мазилка?Цената е почти една и съща.
Има разлика в цената, и то не малка, за труд- за драскана мазилка вземат 5-6 пъти по-скъпо от боядисване. В цената на материала също има разлика, но много зависи какво ще се купува, дали българска или по-маркова например Левис фасадна боя и съответно каква мазилка ще се купува за да има съпоставимост.
EDI - майстор
Правя преценка от гледна точка на материала, без труда, защото сам си правя всичко.Ако плаща за труд, да, разликата е по-голяма.Що се отнася до фасадните бои, няма топлоизолационна система с боя - това е български патент.Върши работа до около 3-тата година, след това се напуква шпакловката, независимо от фибрите.Мазилките на СТРОМ са 14 лева торбата - излиза по около 1,50 - 1,70 лева материал на квадрат.

Тема "Съхнене ма мазилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: