• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Niky - специалист
Можете ли да ми помогнете за избора на акумулаторен винтоверт - бормашина.

Гледам цените и много много се чудя. Заслужава ли си да дам 270 лева за БОШ с 20Nm, или да си купя СПАРКИ за 180. Не съм за парите, а за качеството, надежността.

Не че ще го скъсам от работа, но като имам инструмент, искам да е качествен, а не просто нещо с батерия.

Гледах и Бош от синята серия, но там цената е 370 лева за 32Nm.
velsi - Почетен майстор
Аз ползвам в службата Бош (зелен) не знам колко му е въртящия момент, но мисля че не това е най-важното. Няма грешка, много добър инструмент е. Спарки е добра марка и мисля, че и машината им би трябвало да е добра. Ако са направили качествена батерия (това е най-важното за тези инструменти) значи всичко ще е наред. А и трябва да се обърне внимание една или две батерии получаваш в комплекта.
leonardo_vd - модератор
Хилти
Макита
Бош

Това са според мен най-добрите.
masteradmin - майстор
Виж напрежението мощността е тока по напрежението. Значи 14 и 18 волтовите би трябвало да са по мощни от 9.6 при еднакъв ток разбира се. По едно време работех с един червен не помня марката струваше 24лв. и го използвах и като бормашина. Супер беше само дет ми разбиха колата и ми го откраднаха. Оп сори пак отплеснах..
Niky - специалист
Благодаря ви за коментарите. Много ми помогнаха.
В крайна сметка си взех СПАРКИ:

http://www.sparky.ru/catalog/?cat=60&id=94

Колебах се между БОШ и RYOBI (имам акумулаторна отверка и съм много доволен), но RYOBI нямаха двускоростна, всъщност имаха на щанда но не и в магазина.

БОШ беше хубава, по лека от СПАРКИ, но ...процесор, дисплей, малко напудрена ми се стори.

Спарки е с 2 батерии, като има възможност и за ударна бормашина!?
Зарежда се за 1.5 час. Изобщо....за 200 лева толкова :-D
Duke_BG - специалист
вече си си купил, но нека и аз да си кажа мнението
Спарки или Макита
имам едно наум за всичко което носи марката БОШ в България - по скоро май са БОШлаф - правени в Турция. Не казвам че турците имат некачествено производство, а че българските вносители внасят евтиния боклук
Osiris - специалист
Duke_BG
Много зависи от къде купуваш май в българия има стотици дистрибутори на бош само на стройко имаше по едишн на всеки етаж
половината ми машинки са на бош винтоверта ми е SKIL а перфоратора ми е на Kress за него вече се убедих че няма прегради нищо че е най-малкия от своя клас последно с него дупчих трегер дето е 1 към 1,5 бетон с бор корона проби го като сирене та всичко дето имам съм го подложил на безмилостна експлоатация и до сега нямам повреди ако си бях взел китайчета както им викам аз сигурно щях да се зарина с повредени инструменти :feuer: :jump: :feuer:

Прикачен файл

F0152602AAD.jpg
F0152602AAD.jpg (5.06 KиБ) Видяна 9749 пъти
Последна промяна от Osiris на ср юни 07, 2006 8:55 am, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Моята акумулаторна отверка е СКИЛ - 14 волтова, за 99 лева.Има 5 степени + пробиване.Много съм доволен от нея.Любител съм и я използвам само за ремонти в къщи, та ми е достатъчна.От три дена имам нова придобивка - купих си перфоратор на СКИЛ, сега има промоция.Страхотен е.Енергия на удара - 2 джаула, тежи 3.3 килограма, 800 вата.Има принадлежности към него - 4 видии от 6, 8, 12 и 18 милиметра, два накраайника - длето и шило, подарък лазерен нивелир.Всички накрайници са с SDS+ опашки.Има и патронник за цилиндрични инструменти.Това всичко за 289 лева. :wink:
masteradmin - майстор
за колко пари ? тези екстри ? :anmachen: :irre:
  • 1
  • 2

Тема "Избор на акумулаторен винтоверт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: