Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
yavors - помощник
Искам да си направя кухнята на терасата, но трябва да се укрепи.Терасата е на 3-тия етаж на къща.Размерите и са 3.40 / 200
Нямам възможност да я укрепя от доло( с трегери примерно), трябва от горе някак да стане. Предложиха ми с Г образни винкели но все пак някой ако може да ми даде съвет или друг метод ще е добре. Малко по късно ще кача и снимки на терасата за да ви е по лесно. Ако ви трябва още някаква информация която е нужна питайте защото аз не разбирам много много :roll:
EDI - майстор
Нещо не ми се вярва да стане отгоре.Бая големички конзоли ще ти трябват.Какво има под тази тераса.Може да се отлее стоманобетонна конзола под плочата, иначе не го виждам да стане.
inkovsv - специалист
Без подпиране отдолу няма да стане.Има начин с изливане на втора плоча отгоре,която да навлезе навътре в помещението най-малко колкото излиза навън с дебелина на плочата 6-8 см ,но трябва да се провери дали ще издържи гредата отдолу.Най-добре се обърни към конструктор.
yavors - помощник
Ето и малко снимки.

Тухлите които са в момента ги махам за да може да се олекоти и ще го изграждам с итонг.От доло е почти невъзможно да се прави каквото и да било понеже кащата не е цялата моя, а с комшиите несме в добри отношения.

Прикачен файл

Terasata2-1.JPG
Terasata2-1.JPG (92.44 KиБ) Видяна 6016 пъти

Прикачен файл

Terasata3-1.jpg
Terasata3-1.jpg (83.37 KиБ) Видяна 6016 пъти
inkovsv - специалист
Като гледам плочата е доста тънка ,а конзолата доста дълга.Дори и да е армирана както трябва и да поеме усилията,то деформациите ще са доста големи.На твое място не бих рискувал.
yavors - помощник
Значи единствения ми вариант е да я укрепя отдоло ?
Ако няма друг начин ще видя да водя пак преговори с комшията отдоло.
yavors - помощник
Реших ще го правя с П опразни профили. В джата края на плочата отгоре ще са профилите и ще влизат 20-30 см в стената. В предния край ще е пробита плочата и отдоло ще има планка защото незнам дали няма да е ронлив цимента и може да не издаржи с анкерни болтове. Незнам дали ще стане но така ме посаветва майстор. Видял сам такова изпалнение на този майстор на 4-тия етаж на блок и терасата се даржи само на 3 или 4 такива профили и няма проблем.

Тема "Укрепване на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: