Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
muhala - специалист
Здравейте,

Загледахме едно село Бойковец, хареса ни, набелязахме няколко имота. Погледнах в кадастъра (https://kais.cadastre.bg/bg/Map) как са границите и площите и бях шокиран, от факта, че в кадастъра масово липсват къщите в това село. Имате ли представа защо ? До колкото знам всяка постройка трябва да е нанесена без значение дали е законна или не. Това би ли било проблем при издаване на скица ?
EDI - майстор
Харесай си имот и може да се направи корекция в кадастъра.Това е масово явление, не е изключение.Едно време на много места само взеха доста пари, копираха общинските планове и те ти кадастър.
lov - майстор
Ти се радвай че няма нищо че обратното е по сложно. Аз го бих този тъпан преди време. Оказа се че имам палат с огромна застроена площ. Наложи се да плащам не геодезисти да заснемат на място и да се направи промяна на кадастралния план. Иначе си плащам данъци като за замък. :lol:
Та тогава ми споменаха че обратното било по лесно. А и на някои места просто не е вкаран в електронния регистър и всичко си е само на бумаги в общините.

Тема "Липсващи къщи в кадастъра" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: