Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
gunoff - специалист
Здравейте,
От около 2 месеца съм собственик на "нов" апартамент и съм така да се каже в безсрочен ремонт.
Скоро трябва да ми поставят PVC дограма в две стаи със североизточно изложение, но ме мъчи един въпрос и той е свързан със студа. Разбрахме се да монтират рамките единия ден и на следващия да сложат и стъклопакетите, тъй като прозорците ( два броя ) са от по три крила всеки, а е отваряемо само средното крило ( и на двата прозореца ). Целта е да мога да подмажа дограмата от външната стена. Старта дограма е алуминиева и се надявам при демонтажа и да не се изкърти много около нея.
Въпросът ми е свързан с подмазването на външната стена - първоначално мислех да е с някакво цементово лепило, но ми се струва, че по-бързо ще стане с някакъв силикон или подобно на него монтажно лепило. Какъв силикон да използвам ?
sirko - специалист
Аз външните фуги ги минах с цимент и теракол и 2 години нямам проблем, мини ъглите вътре м/у стената и профила с акрилен силикон и долу където ще ти е подпрозоречния перваз
Поне аз така го направих и не съжалявам, може и други по добри вариянти да има ама да кажат колегите
velsi - Почетен майстор
Щом старите ти прозорци са алуминиеви се предполага, че са монтирани правилно и при смяната им с новите няма да останат големи фуги отвън. Замажи си ги тънко с Теракол. Друго не ти трябва. Според мене е излишно да слагаш силикон.
gunoff - специалист
Благодаря за предложенията !
Притеснява ме , че именно заради добре монтираната стара дограма ще се получат много малки фуги/отвори - 5-7 мм и понеже съм на 3ти етаж, и неудобното място...
velsi - Почетен майстор
Няма какво да те притеснява. С една шпакла и съвсем тънко... просто запушваш останалата фуга. Достатъчно е.
gunoff - специалист
Щом толкова настояваш :-D
Май няма да ми се размине шпатулата...
velsi - Почетен майстор
Е чак да настоявам... Изображение Просто така се прави и в къщи на моите прозорци така съм го направил. Виждал съм изпълнения със силикон... мазана история, няма смисъл.
Последна промяна от velsi на чет ное 08, 2007 6:33 pm, променено общо 1 път.
gunoff - специалист
Това беше в кръга на шегата...
Естествено, че ще те послушам !
Благодаря !

Тема "С какво да запълня фугите между PVC дограма и външна стена ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: