Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
tarsiaglo - специалист
Здравейте - налага ми се да поставя брава на метална врата - дайте инструкции как се прави резба на метала ? Мерси на тези които ще помогнат !
EDI - майстор
Разпробиваш отвора и с метчика правиш резбата.Ако имаш два метчика в компрлекта, първо с проходния и после с калибриращия.
tarsiaglo - специалист
Мерси, ама обясни малко повече - кой какъв мечик е, може ли като се разпробие след това мечика да се сложи на бормашината или трябва на ръка и т.н. Мерси !
mladkal - майстор
задължително на ръка. как с бормашина ще навиваш резба...
по-грубия на вид (ако са два) е проходния. Вторият който ползваш е калибриращия.Успех.
tarsiaglo - специалист
Мерси за помощта - а как точно се определя размера - например при болт с дебелина 8 мм, какъв метчик да си вземе човек ? И двата ли метчика да са с еднакъв размер. Извинявайте, че въпросите са ми тъпоумни, но само съм гледал как се прави, но човек трябва сам да се захване за да разбере !
mladkal - майстор
при размер 8мм и двата ти метчика трябва да са 8мм. (има и комбинирани дето е само 1) разпробиваш със свредло 7,5мм и навърташ с метчиха, бавно, внимателно...на ръка. ако имаш под ръка масълце можеш да му капнеш малко за да върви по-добре.
tarsiaglo - специалист
Мерси - това ми трябваше да чуя - помощта е голяма ! А мислиш ли дали ще стане здраво за бравата ? Вратата се отваря навън - дали би издържало на дърпане ? И още - въртенето по посока на завъртането ли е САМО (часовниковата) или и обратно ?
UNIOR - модератор
Въртенето е по часовниковата стрелка.
mladkal - майстор
UNIOR написа:
Въртенето е по часовниковата стрелка.
А, да, вярно.... Бях забравил това толкова важно изискване! :lol: Благодаря за намесата! =)
tarsiaglo - специалист
Абе взехте ме вие за мезе.... :)

Тема "Резба на метал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: