• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Вярно ли е че не е добре да се слагат външни щори на PVC дограма защото се нарушава изолацията и не важи гаранцията? Знае ли някой нещо по въпроса?Благодаря ви предварително!!!
tysonlkr - специалист
Има и нещо вярно в това :?
Но пък от друга страна има фирми, които предлагат направо в комплект с ПВЦ дограма и външни щори :?
И аз мисля да направя такава комбинация :roll:
Моля, хората по навътре в нещата, да изкажат мнение по въпроса :hilfe:
tysonlkr написа:
Има и нещо вярно в това :?
Но пък от друга страна има фирми, които предлагат направо в комплект с ПВЦ дограма и външни щори :?
И аз мисля да направя такава комбинация :roll:
Моля, хората по навътре в нещата, да изкажат мнение по въпроса :hilfe:
Но нашата я монтираха преди месец не мислех ,че ще решим да слагаме ролетни щори.Попитах има ли опасност ако се пробие дограмата за изолацията ,да не после да започне да се замъгляват прозорците -знам ли :? някой казва- да ,някой казва -не,но още не съм питала фирма която поставя щори какво ще каже ,но съм сигурна ,че ще кажат ,че няма да има проблем :-D какво да каже друго.Но също трябва ми се струва да се питат тези който са слагали дограмата,ако се пробие за ролетни щори ,гаранцията дали ще важи .Имам много въпроси ,но сега не мога да си отговоря защото не сме в BG след седмица като се върна ще се заинтересувам :)
bullet - специалист
В сайта на тази фирма пише, че няма проблем да се монтират външни ролетни щори, по всяко време и на PVC:
http://www.novalis-bg.com/?cid=77[/img]
velsi - Почетен майстор
Никакъв проблем няма за самата дограма. Истината е, че фирмите за щори се дърпат да поставят щори на вече монтирана пвц дограма, защото монтажа е по-труден. Фирмите за щори пък, ако приемат поръчка за пвц със външна щора трябва след изработката на прозореца да монтират щората и тогава в комплект да се монтира на място. Цялото изделие става тежко и по-трудно за монтаж.
Има и една особеност, която трябва да се има предвид: при старите дървени прозорци отваряемостта беше 100%, докато при пвц прозорците винаги има неотваряеми части. Така, че мислете на какви прозорци поръчвате външни щори, за да не се окажете в ситуацията да си гледате цял живот мизерията от вътрешната й страна.
velsi написа:
. Така, че мислете на какви прозорци поръчвате външни щори, за да не се окажете в ситуацията да си гледате цял живот мизерията от вътрешната й страна.
"velsi" Много правилно казано знаеш ли не бях се досетила за това :) ,че после няма да мога да си изчистя щората отвътре :-D .Мислехме един да го правим така да се отваря само едно крило и по-голямата част -не ,но го направихме с три крила :-D Благодаря за отговорите!!!
rusev - специалист
По-лошото е да не можеш да почистиш прозореца отвън.
rusev написа:
По-лошото е да не можеш да почистиш прозореца отвън.
Защо няма да мога нали щората се вдига ? :?
rusev - специалист
До колкото си спомням от времето когато имахме външни щори, кутия, в която се навива самата щора слиза на около десетина сантиметра надолу и покрива част от горната страна на прозореца. Пък и самата щора, ако се вдигне прекалено много нагоре има вероятност после да не може да се смъкне.
rusev написа:
До колкото си спомням от времето когато имахме външни щори, кутия, в която се навива самата щора слиза на около десетина сантиметра надолу и покрива част от горната страна на прозореца. Пък и самата щора, ако се вдигне прекалено много нагоре има вероятност после да не може да се смъкне.
rusev и това е вярно :)
  • 1
  • 2

Тема "Вярно ли е че не е добре да се слагат външни щори на PVC дог" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: