Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Svetoslavoff1 - майстор
Събирах да правя стени на оранжерия, но меракът си отиде и ако могат да са полезни на някого, да ги отнася.
Размери:
130х61 релефно опушено кафяво - 1бр;
111х57 - 2 бр
52х92 - 1бр;
56х62 = 2бр;
70х57 - 3 бр;
78х43 - 1бр;
65х43 - 1бр;
53х43 - 1бр;
49х47 - 1бр;
56х33 - 1бр;
67х44 - 1бр;
72х14 - 2бр;
48х25 - 1бр;
45х33 - 1бр;
45х26 - 1бр;
69х21 - 2бр.
На селското къще са, на около 25 км южно от Варна, та получаване от там. Но ако някой има интерес, моля да вземе ако не всички, то поне повечето. С единични бройки не ми се занимава. Уточняване на лични.
Моля също колегите от Варна, ако знаят депо за приемане на плоско стъкло да споделят, че ако няма интерес, да ги карам натам.
Chefo77 - майстор
Мисля, че няма такова депо, Жоро. Аз имам в гаража един троен стъклопакет 180/130 (или подобно), няма на кого да се обадя и да платя, за да го вземе.
ivanovbg - майстор
Питай някой стъклар къде ги карат.
fbr - майстор
Преди години, кога шурето работеше в оранжерия, ми беше казал, че ги вземат в стъкларските заводи, но цената е нищожна и не покрива разхода за транспорт, но са задължени да ги връщат за рециклиране. За "Китка" Нови Пазар ставаше дума.
MamaMy - майстор
Аз имам много стъкла. Взех на един вход от 8 етажа всички стари дограми. С един приятел си ги разделихме. На него му трябваше само дървенията, а аз взех всички стъкла. Когато ми потрябва си режа от тях. Лошото е, че са много стари и рязането е проблемно защото стъклото се е свлякло. По принцип трябва да може да се изхвърлят в контейнерите за стъкло, но са им направили дупки само колкото за бутилки. Ако хванеш камиона кога ги вдига, може да се класираш.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед окт 13, 2024 1:49 amMamaMy написа:
... контейнерите за стъкло, но са им направили дупки само колкото за бутилки. Ако хванеш камиона кога ги вдига, може да се класираш.
Виждам стъкла подпрени на контейнер, после ги няма, не знам как
Svetoslavoff1 - майстор
Отворът на контейнера за стъкло май няма 20см диаметър, та с почукване на дребничко, едно по едно стъклата, по технологията "луд умора няма, само се поти", но вече захладня, та няма и да се потя много. :)
Ще послушам и съвета на Иванов, има едно стъкл. ателие недалеч от мен и ще ги питам къде ги карат.
Chefo77 - майстор
Не се изхвърлят в контейнерите за стъкло, защото плоското и овалното са с различен състав и не могат да се обработват и рециклират заедно. Питал съм.
Кака има предвид обикновен контейнер.
На когото му трябват си ги прибира.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед окт 13, 2024 5:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
Кака има предвид обикновен контейнер.
На когото му трябват си ги прибира.

:supz:

Тема "Подарявам стъкла" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: