Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте, поздравявам ви за невероятният форум :)
Искам да кажа за себе си ,че съм жена и то блондинка така ,че моля бъдете мили и търпеливи :)
Преди 5 години влезнахме в нов апартамент и от тогава е ходене по- мъките с майстори . Проблема идва когато е нещо много дребно и няма кой да викнеш за да го направи.
В случая става въпрос за един среден плазмен телевизор които трябва с 4 дюбела да се качи на стената. От два месеца седи в спалнята на един стол. :sad:
И днес се ядосах и купих бормашина ,ъглошлайф ,ел.отверка и ел трион в комплект. Аз отдавна искам да си направя това онова за къщата и вилата и реших да си направя подарък, а и с вашият чудесен сайт мисля ,че ще се справя. Е започнах да пробивам дупките :) :) :) докарах ги до 8 а трябват само 4 :o Защото изглежда съм объркала свределите:
Това е първият ми въпрос : Стената е тухлена на комплекта пише Spiralabother - Hold-Spiralabother - HM STeinbother аз използвах вторите но не пробиват до края спряха в нещо и не пробиват нататък.
Кой да използвам?
Вторият ми въпрос е плазмата е предвидена да се захване с 4 дюбела от по 3,5см -дължина и 8мм моята мазилка е много рехава и направо пада на парчета когато пробивам дупките те направо се отварят ями и се сипе пясък да се доверявам ли на производителя или да търся варианти с по- големи но какви ??? Съвет??

Много ми е приятно да се запозная със вас и се надявам да не възприемете с лошо чувство лайшките ми въпроси, защота аз сега започвам ,това е моя мечта много отдавна да се опитам да майсторя прости неша за себе си и семейството и смятам да започна да го осъществявам с ваша помощ :) Благодаря предварително.
krasiorocknroll - специалист
Беше добре да има фото за начина на окачване,но нищо.Ако мазилката е рехава и стената е тухлена-препоръчвам дървени трупчена закрепени с гипс,а не дюбели.А когато ми се наложи да запушвам нежелани дупки в стената използвам отронения хоросан към който добавям малко гипс.Така замазаните части не се различават много от останалата мазилка .Успех! :)
Благодаря ,е това с трупчетата е добра идея , мисля ,че аз няма да се справя с тях :cry: но...
shotik - майстор
Имате лично съобщение
:roll: Някой ще отговори ли за свределите?
:? Първите са са черни с тъп връх Spiralabother
вторите са тези с които се провалих остри отпред Hold-Spiralabother -
а третите са с червена боя отпред и са като перка - HM STeinbother
:?: За какво са предназначени да се пробива с тях ?
Кои да използвам за стената и кои за ПДЧ ?
velsi - Почетен майстор
А ти изобщо с какво пробиваш и как? Имам усещането, че не в стената е проблема.
shotik - майстор
Ако пуснеш снимка да ги видя /и не само аз/може би да ти помогнем.
Аз искам да ти помогна като ти дам съвет за оборотите на бормашината.Когато пробиваш на ударно,с регулиране на оборотите нямери кои са най-подходящи,което ще разбереш като видиш кога най-много материал излиза от отвора.Не са най -ниски,нито високи,средни обороти ,когато най-добре чуваш и характерния звук на ударите.
Според описанието аз бих работил с тези които са с червена боя на върха и са като перка.
Не трябва да се натиска много силно,нормално натискане е по-добро ,за да може ударното устройство да произвежда ударите и да разбива по добре.

За по добре напиши и откъде си/аз знам/,за да може колеги от форума да са ориентирани ако могат да ти помогнат,да се видите.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
BobiPak написа:
:roll: Някой ще отговори ли за свределите?
:? Първите са са черни с тъп връх Spiralabother
вторите са тези с които се провалих остри отпред Hold-Spiralabother -
а третите са с червена боя отпред и са като перка - HM STeinbother
:?: За какво са предназначени да се пробива с тях ?
Кои да използвам за стената и кои за ПДЧ ?
Тези с перката са за тухла/бетон.
Пробивачката ти обаче ударна ли е?
* По форумите винаги има добри Майстори, готови да помогнат и физически на дама, особено обявено руса. Помисли върху това.
*Никога не купувай комплекти.
Justy - майстор
Черните с тъп връх са за дърво. Трябва да имат издадено напред остро връхче, това е за центриране в отвора. Маркираните с червено са видиеви - за бетон. Третите са за метал. С тях нямаш шанс в бетон и най вероятно да си ги разкалила. Променен ли е цветът на върха ?
:) Много ви благодаря за отговорите. Направих си труда да се поразходя и попитах един познат. Найстина е така както пишете . Първите за метал ,вторите за дърво ,а третите за бетон. Машината която купих вчера е удърна на Top Tools 500w - стават ли за нещо? Аз съм от Пловдив .
Стената е 15 см.,и много се замислям дали да не го направя със шпилки??? Да купя утре и за по- сигурно вместо с дюбели?
А за помоща, ако има такива който искат да помагат да се приготвят ,ако в понеделник не успя сама ,да идват да замазват дупки и да пробиват :lol: Но аз имам желание да се справя :roll:

Тема "Здравейте трябва ми помощ :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: