• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
karasko - помощник
Здравейте,

Въпросът ми е коя е най-подходящата топлоизолация за тавана на кухнята. Ето и малко факти:
Сградата е изградена с червена тухла, а моят етаж е предпоследен, но над мен е мезонет и реално външната половина от всичките ми стаи са под покрива, а вътрешната част са под мезонета.
Нямам външна изолация засега, главно поради нежеланието на съседите, така че остава варианта за вътрешна. За сега обаче съм решил да не правя и вътрешна на стените, а да направя само на тавана.

Точно тук се чудя кой е най-добрия вариант?

Доколкото успях да проуча, най-добър ефект ще има от минерална вата + гипсокартон, но пък едното от двете помещения е кухня + трапезария и не знам дали влагата няма да попречи на този вариант? Кухнята ще си има аспиратор, но все пак...
Отделно почти на границата между кухнята и трапезарията (това е една голяма стая) ще има и хубав климатик, който надявам се да има функция за изсушаване на въздуха, така че ако се отделя някой път инцидентно много влага от кухнята да мога да противодействам с климатика.

Другото помещение ще е хол.

Моля посъветвайте ме дали това е добър вариант за топлоизолацията. Приемам всякакви мнения, защото искам максимално бързо да започвам да го правя (до седмица).

Благодаря предварително!
pipbel - майстор
Ватата я вземи каширана с алуминиево фолио за пароизолация.
За всеки случай със същата цел може да подпъхнеш и найлон преди да затвориш конструкцията с гипсокартон.

Слагай колкото може по-дебела вата, няма да топлиш тавана или мезонета горе я.... то топлото 80% все нагоре бяга.

Относно климатиците - един колега ЕDI в друга тема беше споменал че единствения климатик на БГ пазара способен да регулира влажността е Уруру Сарара на Дайкин.
EDI - майстор
Да, така е.Това е R модела на ДАЙКИН, флагшип-а им в момента.При него регулирането на влажността става автоматично, /не е отделна функция/ при самата работа на климатика.Ето линк за справка http://www.daikinworld.ru/catalogs/citems/75.html .Иначе почти всички климатици има отделна функция изсушаване, като при нея се отделят от 1 до около 3 литра вода, в зависимост от мощността на климатика.
pipbel - майстор
EDI
Значи не намерих български линк за този Daikin FTXR-E/RXR-E
Предполагам обаче че се предлага щом казваш от вносителите в БГ.
На мен ще ми е нужен след година.
Дотогава съм сигурен че ще го намеря.

Имаш ли си на идея колко са 62000 рубли в лева или евро ?
Тани - модератор
pipbel написа:
EDI

Имаш ли си на идея колко са 62000 рубли в лева или евро ?
doc_bg написа:
okoлo 3500
Има лека разлика между двете валути , та не е лошо да се уточни за коя става въпрос :?
karasko - помощник
pipbel написа:
Ватата я вземи каширана с алуминиево фолио за пароизолация.
За всеки случай със същата цел може да подпъхнеш и найлон преди да затвориш конструкцията с гипсокартон.

т.е. найлона е между ватата и гипсокартона, или между ватата и тавана?
От това което съм чел, би трябвало да е между ватата и картона, обаче така няма ли цялата влага да попива във гипсокартона и да той да се прецака?!
tommazzo - напреднал
Здрасти karasko
значи аз да ти кажа какво съм си направил - в кухненския бокс съм сложил 2см фибран а в хола окачен таван с гипскартон и вата, и съм много доволен.Аз бих те посъветвал да направиш същото (поне е изпитано), пък ти си решаваш.
  • 1
  • 2

Тема "Топлоизолация на таван на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: