Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
привет,

имам една тераса и реших да я оставя такава и да не я усвоявам. Видях много интересна идея, където бяха поставени външни ролетни щори по терасата и ефекта е много добър - топло, студ, вода, шумо изолация.
въпросът ми е ако може да ми дадете малко съвети:
1. дали при силен вятър няма да се раздрънчат
2. какви щори препоръчвате
3. от къде и ориентировъчни цени

благодаря предварително за съветите...
velsi - Почетен майстор
Чак пък да се раздрънчат... Във водачите си има уплътнителна четка. Бих ти препоръчал алуминиеви, но те са много скъпи. Не знам точно колко, но тези от ПВЦ са на по-поносима цена.
Ами аз рових в нета и намерих някакви цени

1.ПВЦ външни ролетни - 20лв кв.м. и около 14 лв.л.м. за водачи

2.Алуминиеви щори - около 60 долара кв.м.

3.Алуминиеви ламели с полиуретанов пълнеж - около 63-75 долара кв.м.

Чудя се и аз от кой вид да купим :? Естествено спирам се първо на ПВЦ заради цената, която за нас е важна, но пък ако тези с полиуретановия пълнеж поддържат с пъти по добра изолация бих се замислила... Може ли някой да каже примерно с колко градуса се понижава лятото температурата в помещението, ако е с обикновенни ПВЦ щори и съответно с тези вносните полиуретанови? А също така голяма ли е разликата и между алуминиевите и тези с полиуретан?
velsi - Почетен майстор
Разликата е само в качеството на материала. Алуминия като материал е вечен, докато пвц-то, от което се правят външните щори е отвратително и няма нищо общо с това за дограма.
Тани - модератор
И да не казвам на какво става от градушка!
здравейте
ще поставям външно ролетна щора на неостъклена тераса
има ЛИ ТЪНКОСТИ??? :datz: :datz: :datz:

Тема "външни щори..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: