Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
???
Здравейте
Някой може ли да ми каже от къде мога да наема машина за циклене на паркет за ден два?
Също искам да попитам понеже мисля сам да си цикля паркета как се цикли?
Всмисъл в каква посока и т.н?
Osiris - специалист
Вземи си лентов шлайф на бош и можеш да си циклиш колкото ти харесва
Цикли се с по едра шкурка ако е необходимо и после по финна след първата ръка лак също може да се мине с финна шкурка за да стане идеално гладко иначе за ъглите при всички положения ще ти трябва виброшлайф или малък ъглошлайф със специален диск за шкурене :?
Duke_BG - специалист
и още нещо : след първата ръка циклене се китват фугите с ацетонов безцветен кит смесен с финни стърготини от шлайфането. като дръпна кита се минава пак за да се изглади окончателно.

за предпочитане е да намериш машина за "безпрашно циклене" тези машинки дето ги предлага Osiris сигурно ще вдигнат голема пушилка :?
а онази събра стърготините в една брезентова торба.
Osiris - специалист
Duke_BG

И двата ми шлайфа имат изход за прахосмукачка и даже съм си взел професионална за целта но може да се ползват и с обикновенна като се направи приставка за събиране на стърготини която мастера беше описал в практични ришения аз съм любител на чистата работа :?
Ники - напреднал
Само не разбирам защо ще се занимаваш с глупости - за наем на машината ще дадеш повече, отколкото ще ти вземат да го изциклят!
На мен ми взеха 1.50лв./кв.м. за цикленето.
Мислиш ли че си заслужава цялата хамалогия?
И ще ти трябва още един човек да мъкнеш машината.
Отделно ти трябва допълнителна машина за ъглите и под радиоаторите. При мен ползваха голям флекс с гумен накрайник с шкурка - това е момента, в който не се диша в стаята - прахоляк до бога! А си има и професионални машини за тая цел, ама нашите "майстори" ...

А колкото до съвета за лентов шлайф ... нищо лично към Озирис, но ако ти се цикли една стая един месец по 8 часа на ден :shock: - действай, това е начина :-D

А, за малко да забравя, по логиката за лентовия шлайф - можеш да опиташ и както го правехме в казармата, чупиш едно стъкло на много парченца и почваш да стържеш на ръка :lol: :lachtot: :hurra:

Тема "Машина за циклене под наем?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: