Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
alantion - специалист
Здравейте,
Често ми се налага да почиствам домакински съдове от алуминий,след пържене в тях на различни неща.
След това е адски трудно да се измият до блясък,освен ако не ги шлайфам с тел.
Спомням си в родната казарма как идваха периодично "калайджии" и почистваха всички тави и посуда от алуминий,като ги поставяха в много голям съд с вряща вода в която сипваха някакъв препарат. След престоя ги изваждаха като нови,изплакваха ги само с вода след това.Питал съм ги,но криеха и не казваха какъв е тоя препарат(обяснимо е,защото с това си изкарваха хляба)
въпросът ми е: какъв препарат да ползвам(освен всички,които се предлагат на пазара,но изрично пише за алуминий да не се ползват)
"Бингосил", Зебра" и др. подобни. Благодаря!
bjohnev - специалист
Сигурен ли си че са били алуминиеви тавите в казармата?

Метода много ми напомня на това как и аз веднъж годишно хвърлям един килограм сода каустик във ваната и потапям де що има посуда за час. После само се плакне и всичко излиза като току що купено.

НО за алуминий не става. Той се разтваря в натриева основа...
alantion - специалист
Да и АБСОЛюТНО!!!
Убеден съм ,че има препарат(или химикал да го нарека) който се продава някъде но може би основното му предназначение не е за това а някой се е сетил да го ползва за алуминиеви съдове.

Тема "Търся препарат за почистване на алуминиеви съдове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: