Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Lamer - специалист
Здравейте,
Предстои ми да правя довършителни работи на апартамент ново строителство, та се чудех можете ли да ме ориентирате съвсем бегло какви са средните цени за тези довършително работи (т.е за труд на майсторите, без материалите)

- лепене на плочки/гранитогрес
- поставяне на ламинат
- боядисване на стени с латекс
- поставяне на санитарен фаянс - мивки, тоалетни, вани, душове
- шумоизолация на някоя стена
- направа на окачен таван в баня/тоалетна

Мерси :)
fichtenweg - специалист
ние сме на същия етап, но като за пример ето как стоят нещата при нас

- лепене на плочки (ние намерихме за 15 лв/кв.м. - но мисля че това е абсолютният минимум за момента. Все пак трябва да внимаваш с майсторите, да видиш нещо свършено от тях (тоест дали я карат през пръсти))

- поставяне на ламинат - (обикновено поставянето е включено в цената на ламината, едва ли ще ти се наложи да плащаш отделно за това - само внимавай при поставянето да не си пестят поставянето на специалния гел между елементите - че ако не си запознат много обичат да пропускат тоя момент)

- боядисване на стени с латекс (това ни предстои съвсем скоро - по нататък ще мога да ти дам инфо как се таксува)

- поставяне на санитарен фаянс - мивки, тоалетни, вани, душове (нашата мивка е в шкаф, но ще попитам колко вземат иначе)

- шумоизолация на някоя стена (при положение че е нов апартамента това защо ти е нужно, предполагам все пак е монолитно строителство и строителната фирма се е погрижила. Все пак дай някакви детайли - защо искаш шумоизолация на ново жилище и с какъв материал по-точно си решил да го правиш)

- направа на окачен таван в баня/тоалетна (това също ни предстои съвсем скоро и ще мога да ти дам инфо по-нататък)
Justy - майстор
Вижте сайта на SHL - има богат ценоразпис.
Стефан - майстор
Колкото са майсторите, толкова са и ценоразписите :?
И въобще не е задължително нещо да става еталон за подражание. Всеки се бори за оцеляване в това ненормално общество. И според мен ще спечели този, който гони оборот, а не да държи високи цени "на всяка цена".
И въобще, всяко нещо, което е натрапено, е досадно. Независимо дали са стандарти, закони, порядки, или ценоразписи.
Лично аз намерих предприемач, който работи на нормални цени, и при качество, което задоволява моите изисквания. Повече не ми трябва.
Не искам никой да се чувства засегнат от думите ми.
fichtenweg - специалист
:-D Стеф, що ми се струва че и тази тема много бързо ще догони съдбата на една друга злополучна тема от близкото минало:
"ТАРИФИ НА МАЙСТОРИ ЗА ЛЕПЕНЕ НА ПЛОЧКИ ЗА 1 КВ. МЕТЪР"

така стана че тогава тази горната аз я изрових от прахта. Не искам и с тази така да се получава (много са ми две теми да ми тежат на съвестта :) ). В този форум освен знаещи и можещи хора, мнения постват и такива като нас с Lamer, които желаем да научим съвсем елементарни неща като това как вървят цените на определени услуги към настоящият момент. Едва ли единствено интернет пространството (тук имам предвид цени публикувани на инет страници) е достатъчно човек да придобие реална представа. Колкото по многостранна информация има колегата, толкова ще е по-добре ориентиран. Дори и не подозираме че с един безобиден (поне за нас) въпрос ще породим такава небивала дискусия и пререкания.

Всъщност ти си го казал добре:
"нормални цени при качество, което задоволява моите изисквания"

Отвъд това всичко останало е без значение (поне за нас)

Тема "Цена за труд при довършителни работи на апартамент?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: