Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Maicheto - напреднал
Emerald, благодаря ти за комплимента, свързан със схемичката.....страшна съм просто..... :lol:
Сега да отговоря на въпроите ти - апартамента е ЕПК /каквото и да значи това/.....
Квадратурата на апартамента е между 63-67 квадрата, трябва да видя с абсолютна точност в нотариалния акт, защото не си спомням дали в тези квадрати се включваше и мазето...
За това, дали входната врата може да бъде преместена в крайно дясно - мисля, че не, защото до нашата входна врата, може би на около два метра разстояние от нея има врата за друг апартамент, тоест стената на килера, на коридора и тази на кухнята се явяват страна на съседния апартамент....всъщност, външните стени на апартамента са тази на хола, където съм се опитала на "изобразя" прозорец, на спалнята - с дължината от 3.40, на терасата /с широчина 1.20/, дължината на терасата /4.25/ и стената на кухнята, където също съм се опитала да "изобразя" прозорец....
Знам със сигурност кои от стените не са носещи - тази, между коридора и хола и също така тази, от която е "изобретен" килера. А, да - между спалнята и терасата има също един прозорец и мисля, че пространството под прозореца също не е носеща стеничка...носещи са, обаче тези две малки разстояния, които се намират странично до прозореца между спалнята и терасата.
Emerald, кажи ми дали разбираш нещо от описанията, които ти давам, защото така ми е кофти - хем те натоварвам, хем не знам дали правилно ги обяснявам нещата...............защото, има още една подробност, която е свързана с апартамента - става въпрос за етажната собственост, която се състои от една тераса, намираща се точно в ляво от входната врата на апартамента и която има вероятност да се "добави" към нашия апартамент.........всички съседи, които са под и над нас са го преградили - незаконно, разбира се, но ние в момента се опитваме да проучим дали има някаква вероятност да купим това пространство по законен ред, за да не ощетим съседите ни....
Ще изчакам отговора ти за това, дали разбираш обясненията ми и ще продължа с още подробности. Става ли така?
За отдушника само да ти кажа - за съжаление няма такъв в килера. Мисля, че и на друго място в апартамента също няма.
Още веднъж - предварително благодаря!
Emerald - модератор
Да, всичко разбрах. Разбирам също, че тази хубава схемичка която съм ти направила е много малко вероятно да стане. :sad: ЕПК... :shock: Трябваше с това да почнеш.

Виж, аз го направих тристаен с отделна стая за детето. Но подобна радикална промяна не е за ЕПК. Във всеки случай, такива промени без архитект не се правят. :sad:
Maicheto - напреднал
Emerald, извинявай, че не започнах с това, че жилището е ЕПК.....отне ти доста време, предполагам, за да го преустроиш на тристаен - бога ми, на мен никакви идеи не ми идват, колкото и да се мъча - явно е, че не мога да мисля в тази насока и, че не ми се отдава....както и да е.....аз ще се възползвам от съвета ти за архитект, но ще бъде ли много нахално от моя страна, ако ми кажеш каква е идеята ти.....може пък архитекта да я одобри и да не се стигне до срутване на цялата жилищна сграда.......... :lol:
Аз пак предварително ти благодаря.............
Желая спокоен и приятен ден!!!
Emerald - модератор
Ще ти го покажа разбира се. Само ще го прерисувам на чисто. Най-съществено е преустройството на банята- там почти всички стари стени са променени. :? Получило се е по-отворено и по-раздвижено. Поумувах доста -много неудобен е този комин, но се заядох снощи и докато не го съчиних не легнах. Предизвикателство голямо твоя апартамент. Много трудно ми е да си представя с леко преустройство как да стане по-функционално, но ще помисля още. :?
Maicheto - напреднал
Emerald, искаш да кажеш, че си се лишила от сън, за да се занимаваш с моя проблем, свързан с жилището ни??? Е, това е вече прекалено......и на мен ми е адски неудобно, да знаеш........какво мога да кажа, освен баналното "благодаря" и да попитам все пак - защо го правиш? Та ти дори не ме познаваш?
Между другото, доста се чудих дали да пусна точно този отговор и все пак реших, че щом това са първите ми мисли, след като прочетох отговора ти, трябва да ги споделя..........импулсивна, първична реакция.........
И пак - пожелавам спокоен и приятен ден!
ICC - специалист
Здравей майче, ЕПК значи едроплощен кофраж и обикновено плочите и основните оси са от бетон и не могат да се пипат, но част от стените са изградени допълнително и нямат никакво отношение към конструкцията. Това очевидно са твоите неносещи стени. Предлагам ти едно много безболезнено изменение. В новополучения кухненски бокс има място(показано е) за хладилник, пералня, миялна, ъглова мивка и печка. Ти естествено ще ги подредиш по свой вкус. На мястото на съборената стена може да се направи барплот. Много дълъг и тесен коридор се възприема лошо и затова ти предлагам да го пресечеш с врата, която може да монтираш, където ти е удобно.Успех!
ICC - специалист
Мили хора, някой ще ми обясни ли защо не мога да закача нищо? Правя втори безуспешен опит . Файловете са под 256КБ. Майче, направила съм чертеж, но не мога да го закача. Съжалявам!
ICC - специалист
Не ми отговаряйте, прочетох тема по въпроса и помолих Админа да ги качи. Извинявам се! :?
Maicheto - напреднал
ICC, първо благодаря ти, че ми изясни какво точно е ЕПК - определено ми беше от полза да знам в какво точно жилище живеем..... :lol:
Второ - пак ти благодаря, за труда, който си положил, за да измислиш преустройството на жилището ни.
И трето - чакам с нетърпение да видя каква е идеята ти.....
Мерси още веднъж...........
Maicheto - напреднал
Извинявам се, че пращам някои от нещата по два пъти, но явно правя някаква грешка, без да осъзнавам...........все още..... :)

Тема "ИДЕЯ ЗА ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА ЖИЛИЩЕ - ПОМОЩ!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: