Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
може би от финансова гледна точка този вариант е най-ефтин, защото няма да се дълбае и да се прекарват нови тръби и сифони. :?
ivo.novdom - помощник
Тот, доста време отделяш само на този детайл, след него ще дойде проблема с направата на шахтовата стена (това дето ще облече тръбите)...после ще се появят разни други прости за някои и неразрешими за теб неща.
Този сифон в средата просто го замажи и толкова.
покрай тръбите си пусни нов:
Първи начин: можеш да ползваш сравнително евтин сифон около 70 лв са истинските, не е като този от снимката
Изображение

Втори начин: сифона е около...хммм мисля над 450 лева но е много гъзарски ;)
Изображение

:partyman: :partyman:
ivo.novdom - помощник
tot_ написа:
може би от финансова гледна точка този вариант е най-ефтин, защото няма да се дълбае и да се прекарват нови тръби и сифони. :?
Ако решиш сифона да си остане на мястото което е в момента, изкърти го тва нещо овреме и да ти сложат Истински сифон. Ще си спестиш много ядове и средства. ;)
crez - майстор
tot_ написа:
ако може да ме посъветате как най-лесно да се вържа към главната тръба.. Дали ще стане ако пробия голямата тръба и към нея залепя друга ? или към сегашния изход да сложа 'У' образна връзка ...
Смени разклонението ф110 с една ф50 на ф110 с две ф50 "Y" и там вече по чертежа. Това на мен ми се струва най-лесния вариант.
chapara - майстор
Смени разклонението ф110 с една ф50 на ф110 с две ф50 "Y" и там вече по чертежа.
Според мен и сега е така,от видимото на снимката.Помисли къде искаш да ти е външния сифон и го премести още сега ,за да не съжаляваш после.Виж какво поддушово корито ще слагаш и според него къде трябва да се заложи мръсния му канал.Вариант без да копаеш няма.Помисли къде ще са крепежите на бъдещата стена и на тоалетната та да не поставиш мръсния канал под тях и в последствие да си го пробиеш. :wink:
много благодаря за вариантите които сте ми посочили .. (сега почвам да разсъждавам ,но се спирам или да направя разклонение за друг сифон или когато изграждам ваничката да направя процеп .... Относно стената за която споменхте нямам идея как точно смятат да я направят защото и без това всеки сантиметър е ценен ,а то няма как да стане без да се влиза на вътре
te_dda - специалист
tot_ написа:
a какво ще кажете за такъв вариант ...защото ако вкарам сифона в душ кабината няма да има много място за тоалетната
при нас е така в момента горе долу, защото душкабината е правена по-късно и преграднитеплочки ги сложихме точно преди канала, и всъщност в канала влиза вода и от двете страни, т.е когато се къпеш водата не излиза извън душ кабината да се стича , а от частта , която е отвън ,която всъщност е една малка дупчица на преградната стена, се стича водата когато мия плочките извън кабината,която по принцип държа запушена с една тапичка.... извинявам се ако съм обяснила малко неразбираемо , а ако те интересува ще снимам и ще ти покажа... :wink:
chapara - майстор
Не правете глупави изпълнения :!: :!: :!: :!: :!: :!:

За 2-3 часа се прави каквото пожелаеш,щом си още на замазка :!: :!: :!: Вярно е че тук сме "Направи сам",ама мислете по прагматично,кви са тия каналчета и фугички от които да църцори мръсна вода.Все пак във 21 век сме :roll:
ivo.novdom - помощник
chapara написа:
Кви са тия каналчета и фугички от които да църцори мръсна вода.Все пак във 21 век сме :roll:
Chapara, точно това си помислих и аз. Защо въобще да се дават пари за легенче, защо трябва някой да вземе пари и да си играе 2 дена за да оформи прагче, да го облепи с плочки, да му слага лайсни или да пили ръбовете на плочките.... и накрая да му направи дупка, която да запуши с тапа

Тема "почвам да обзавеждам апартамент който е на тапа ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: