може би от финансова гледна точка този вариант е най-ефтин, защото няма да се дълбае и да се прекарват нови тръби и сифони. 

tot_ написа:може би от финансова гледна точка този вариант е най-ефтин, защото няма да се дълбае и да се прекарват нови тръби и сифони.Ако решиш сифона да си остане на мястото което е в момента, изкърти го тва нещо овреме и да ти сложат Истински сифон. Ще си спестиш много ядове и средства. ;)
tot_ написа:ако може да ме посъветате как най-лесно да се вържа към главната тръба.. Дали ще стане ако пробия голямата тръба и към нея залепя друга ? или към сегашния изход да сложа 'У' образна връзка ...Смени разклонението ф110 с една ф50 на ф110 с две ф50 "Y" и там вече по чертежа. Това на мен ми се струва най-лесния вариант.
Смени разклонението ф110 с една ф50 на ф110 с две ф50 "Y" и там вече по чертежа.Според мен и сега е така,от видимото на снимката.Помисли къде искаш да ти е външния сифон и го премести още сега ,за да не съжаляваш после.Виж какво поддушово корито ще слагаш и според него къде трябва да се заложи мръсния му канал.Вариант без да копаеш няма.Помисли къде ще са крепежите на бъдещата стена и на тоалетната та да не поставиш мръсния канал под тях и в последствие да си го пробиеш.
tot_ написа:a какво ще кажете за такъв вариант ...защото ако вкарам сифона в душ кабината няма да има много място за тоалетнатапри нас е така в момента горе долу, защото душкабината е правена по-късно и преграднитеплочки ги сложихме точно преди канала, и всъщност в канала влиза вода и от двете страни, т.е когато се къпеш водата не излиза извън душ кабината да се стича , а от частта , която е отвън ,която всъщност е една малка дупчица на преградната стена, се стича водата когато мия плочките извън кабината,която по принцип държа запушена с една тапичка.... извинявам се ако съм обяснила малко неразбираемо , а ако те интересува ще снимам и ще ти покажа...
chapara написа: Кви са тия каналчета и фугички от които да църцори мръсна вода.Все пак във 21 век смеChapara, точно това си помислих и аз. Защо въобще да се дават пари за легенче, защо трябва някой да вземе пари и да си играе 2 дена за да оформи прагче, да го облепи с плочки, да му слага лайсни или да пили ръбовете на плочките.... и накрая да му направи дупка, която да запуши с тапа
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: