Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Yavi - напреднал
В банята мога да сложа душ корито със стъкло и готово. Между банята и тоалетната има 5 см праг за да не влиза вода от банята. Ще помисля за сифон и в тоалетната но ще трябва да къртя. Тези канални климатици най са за по големи помещения пък и марковите са скъпи. Предполагам че за тези въздухопроводи ще трябва да правя окачен таван. Мина ми и безумната идея да направя стълби в хола за да слизам в мазето (мазето е големичко). Днес мисля че ще успея да свърша със шпакловката на всякъде. Колкото и да го мисля нямам много свобода за преустройство на апартамента (прилагам чертеж). Успешен ден.

Изображение
Yavi - напреднал
Съфорумци, вчера дойде човека за топлоизолацията и каза че можели да почнат чак декември да ми слагат топлоизолацията. Понеже съм партер им трябвало скеле а то било заето. Не мога да чакам. Моля ви дайте ми контакти на добри според вас фирми, които да почнат работа почти веднага (може на лични). Благодаря предварително!
mim - специалист
мисля си
защо не смениш местата на мивката и тоалетната в банята
някак си не ми идва логично тоалетната да е съвсем до вратата, а да се влиза на вътре, за да си измиеш ръцете
също съм съгласна с предложенията за душкабина

а след като това ще е офис няма ли изискване за междинна врата

и за директорския офис:
аз бих разменила дивана и бюрото, така влизащите няма да мятат по един поглед какво има на монитора и ще се избегне заобикалянето на бюрото за достигане на диванчето
Yavi - напреднал
Няма как да стане да разменя местата на мивката и тоалетната защото над тоалетната е водомера. Отляво на тоалетната са вертикалните щрангове, а отдясно е канализационната тръба (мястото е крайно недостатъчно). А пък в кухнята мивката се намира до вратата. За малката стая си права mim. Този завъртания прозорец в банята никой не се наема да го направи и не знаят как (аз си го представям с някакъв тип ножичен механизъм, ама знам ли млад съм още).
Yavi - напреднал
Мине не мине време и аз пак се включвам. Разбира се последните месеци нямах никакво време да довърша ремонта, но се надявам че до края на юли ще съм готов. Вече съм готов със стените, само тук там трябва да се шкури. Изолацията и охранителните ролетки са готови, интериорните врати ме чакат вече. Другата седмица ще положа саморазливна замазка и ще сложа фибран за под + плоскости vidifoor отгоре. Обаче имам една дилема дали да затворя едната външна врата и ако ме посъветвате да я затворя, моля да ми кажете добър начин да го направя (предполагам с нещо като Ytong). В стената която разделя кухнята и банята съм прекарал водопровода и канала, но съм изкарал тръбите от страната на кухнята, така че при евентуална повреда да не къртя плочки като луд. Там където се пада канала за банята обаче излиза на 11 см от пода и си мисля дали не е много високо за да сложа душ корито. Имам сифон на пода в банята и не ми е проблем да го прекарам до мястото където ще е коритото, но ще падне къртене. Прикачвам малко снимки от днес и от проекта ми. Моля дайте ми съвет. Предварително благодаря.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
solo5 - майстор
pavkatay написа:
друг е въпроса , че тази работа ,която си замислил ще ти отнеме поне 2-3 месеца ако я вършиш сам
ако работи сам или с още някой помощник и няма парите на куп ще отнеме години :roll:
... иначе поздравления за амбициозния проект, така се прави ремонт :2thumbs:
Yavi - напреднал
Остана свободно време днес и посвърших малко работа. Махнах вратата на банята и запълних огромните дупки, които останаха след махането на касите на вратите с мозайка. Поизшкурих навсякъде в апартамента. Дилемата с външната врата още ми остава. Гледам на горните етажи всички врати са запазени. Обаче днес поразчоплих едни пукнатини около врата, която мисля да я махам и зейна огромна дупка, около касата на вратата и колоната (явно си е било кухо и е попълвано с парчета). Искам да питам ако затворя едната врата как да го направя. Дали да използвам итонг или поротерм. Лепилото достатъчно здраво ли ще хване зида. solo5 мерси за думите. Напоследък не бързам с ремонта, защото искам да стане добре. Веднъж виках майстори и то само за малко и повярвайте ми главата ме заболя, после оправях след тях, а уж бяха супер (не искам никой да засегна). Не ми е за парите, мерак ми е. Нали форума е „Направи си сам” :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Мисля да махна външната лява врата
pavkatay - майстор
solo5 написа:
pavkatay написа:
друг е въпроса , че тази работа ,която си замислил ще ти отнеме поне 2-3 месеца ако я вършиш сам
ако работи сам или с още някой помощник и няма парите на куп ще отнеме години :roll:
... иначе поздравления за амбициозния проект, така се прави ремонт :2thumbs:
ейййй, аз това като съм го писал съм имал предвид да се работи непрекъснато. а колегата не бърза и работи бавно и методично- като теб( може би не се разсейва с ровене за любопитни факти :-D ). аз така не мога. има ли работа -трябва да се свърши, ако ще да умра там. затова свалям шапка на търпението на автора. браво за постигнатото, както и за замисъла и изпълнението :gott:
а вратата аз бих я зазидал с газобетон. ако го правиш забии по някоя пръчка арматура да превържеш зидарията
Yavi - напреднал
Имам няколко въпроса. Откъде мога да си купя газобетон А+, клас B 5, D 700 (без да ходя до Кремиковци). Газобетона достатъчно ли е здрав, защото аз в гимназията си правих скулптурки от него. Онзи ден гледах поротерм 25 см и ми се стори доста солидна и тежка тухла. Отвора на вратата - колона отляво и дясно, а от горе има греда (и двете врати са така). Тази арматура да я забивам на всеки ред тухли от двете страни, или да редувам ред – ляво (арматура), ред – дясно. Голям лаик съм в зидането. Какво Ø арматура да взема? Отдолу как да захвана зида за мозайката? Да надраскам мозайката или да сложа някакъв специален грунд. Май е това за сега :)
solo5 - майстор
Yavi написа:
Откъде мога да си купя газобетон А+, клас B 5, D 700 (без да ходя до Кремиковци).
2-3 палета Ytong сложихме, ама за класове не бях чувал досега :?
Ще чакам някой да разясни :roll:

Тема "Апартамент за офис" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: