Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
pavkatay - майстор
и аз не съм чувал, но също не съм специалист. а в мозаиката същободни арматурка :-D ф5 или 6 е достатъчно. аз съм превързвал на всеки ред, но може и на зиг-заг според мен
Yavi - напреднал
Вчера направих едно търсене и ето какво намерих за газобетона.
B 2,5 / D 500 - клас по плътност 500 kg/m3; клас по якост 2,5 Mpa.;
коефициент на топлопроводимост на зид λ = 0,16 W/mK
B 5,0 / D 600 – клас по плътност 600 kg/m3; клас по якост 5,0 Mpa. Използва се за външни, вътрешни стени и зидани противоземетръсни шайби; коефициент на топлопроводимост на зида λ = 0,19 W/mK
B 5,0 / D 700 - клас по плътност 700 kg/m3; клас по якост 5,0 Mpa.
(с повишена звукоизолационна способност)
B 5,0 / D 600 и B 5,0 / D 700 се произвеждат само по заявка.
Сега взех едни пирони с дължина с 15 см и Ø 6. Мисля че ще станат за арматура. Първо мисля да забия 3-ри пирона в мозайката и да сложа 10-тина см циментец. След като изсъхне ще започна да зидам газобетона.
solo5 - майстор
от това, което виждам май няма смисъл да се задълбочаваш с маркетингови трикове
колкото по-голяма плътност - толкова по високо топлоотдаване
на теб за какво ти е по-голяма плътност?
а това за повишената звукоизолация май пак е пренебрежимо малък ефект за сметка на цената
общо взето вземи си някакъв стандартен да не е турски (че съм чувал кофти неща)
Yavi - напреднал
Здравейте,
Преди 1 месец офиса ми се наводни ужасно от една нова гъвкава връзка в банята, която беше цъфнала като черешовото топче. Разбира се никой не беше спрял централния кран и си е текло 10тина часа. Сега всичко е супер мокро и съхне. Късмет беше че мислих точно в седмицата на наводнението да сложа интериорните врати и ламината, но не го направих. Изхвърлих паркета и дюшемето, защото за нищо не ставаха. Дано този потоп да ми е бил на късмет. Докато чаках да съхне офиса, започнахме със семейството да правим преустройство на вилата. Идеята е двата етажа на вилата да са самостоятелни. Обособихме балкона и бутнахме две стени в кухнята и тоалетната за да можем да направим баня с тоалетна и да приобщим трапезарията и кухнята. Така стана доста просторно и приятно. Бойлера и пералнята ги монтирахме в гаража защото там има много място. Кухнята ще е доста малка. Ще има ъглова мивка под прозореца, печка, пералня, миялна и хладилник. Мивката ми се иска да е до прозореца, защото има хубава гледка към задния двор на къщата и София. Най-голямата дилема е в банята. Там може би ще се наложи да се запуши единия прозорец и там да се вмъкне душ кабината за да стане по просторно около врата иначе ще е доста наблъскано. Извикахме и майстори да направят нов покрив с пясъчно-полимерни керемиди, ако някой има интерес ще постна снимки като го снимам. Благодаря предварително за съветите и идеите. Приятна работа и почивка на всички.

Изображение
Първоначален план

Изображение
Баня-вариант 1

Изображение
Баня-вариант 2

Изображение

Изображение

Изображение
desem - специалист
Каква програма е ползвана за визуализацията?
silllveto - Майсторица
Yavi написа:
Проекта започнах да го правя на Chief Architect, обаче в последствие се оказа малко дървена според мен и не ми даваше голяма свобода за да си реализирам идеите си и затова минах на SketchUp (доста удобна и лесна за работа)...
desem - специалист
silllveto написа:
Yavi написа:
Проекта започнах да го правя на Chief Architect, обаче в последствие се оказа малко дървена според мен и не ми даваше голяма свобода за да си реализирам идеите си и затова минах на SketchUp (доста удобна и лесна за работа)...
благодаря.
упс, занех си, че го пише някъде, обаче като се върнах (по диагонала) не го намерих.
Yav
Здравейте съфорумци,
Не съм писал от доста време във форума, но редовно го следя и обогатявам знанията си по ремонтно строителните дейности. Поради ред причини замразих ремонта за 1 година. Остана ми само да направя подовете в стаите и цялата баня. Стените в банята бяха криви и се наложи да ги поизправя. Тези дни съм малко по-свободен от ежедневните ми ангажименти и мисля да се захвана да поработя по банята. Имам обаче едни нови идеи въпреки, че ВиК е сменено.
Колебая се между няколко варианта за мястото за къпане, които са:
1. Праг и подов сифон
2. Поддушово корито
3. Линеен сифон и стъклена преграда

Проблема е че вече съм извел канал от стената в дъното за поддушово корито или вана. Сифона в началото на банята искам да го запазя и евентуално от него да продължа с друга тръба и да направя втори сифон, където ще е мястото за къпане. Плочките и материалите вече са купени и само мен чакат. Колебаех се дали да пусна темата в секция „Банята”, но реших да посъживя малко старата ми тема. Освен снимките прикачвам и няколко рендера, които спретнах. Приятна почивка и леко понасяне на жегата!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
pavkatay - майстор
Yav написа:
Здравейте съфорумци,
....
Ти кой си и 'що пишеш в темата на Yavi ? :? :cool:
jekasus - майстор
pavkatay написа:
Yav написа:
Здравейте съфорумци,
....
Ти кой си и 'що пишеш в темата на Yavi ? :? :cool:
Явно и той е пострадал след хакерска атака.

Тема "Апартамент за офис" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: