Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
tommazzo - напреднал
След доста дълго разглеждане из форума "Направи си сам" и събиране на информация за това как се прави окачен таван с "извираща" светлина реших и аз да спретна един такъв с помощта на моите приятели.

Уви обаче :? времето не ми стигна , и ще продължа чааак до година . :lol:
Тавана реших да го направя начупен без определена форма -хаотично (както и осветлението). :roll:

Прикачен файл

5.JPG
5.JPG (91.24 KиБ) Видяна 8707 пъти

Прикачен файл

4.JPG
4.JPG (97.32 KиБ) Видяна 8707 пъти

Прикачен файл

3.JPG
3.JPG (97.86 KиБ) Видяна 8707 пъти

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (96.32 KиБ) Видяна 8707 пъти

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (100.05 KиБ) Видяна 8707 пъти
tommazzo - напреднал
Продължението ще бъде не само с тавана а и стените .
Та за това чааак другата година :lol: , пък ще има и :partyman:

Прикачен файл

7.JPG
7.JPG (95 KиБ) Видяна 8700 пъти

Прикачен файл

6.JPG
6.JPG (99.14 KиБ) Видяна 8700 пъти
vesbond - специалист
Браво! Но си направил лека, но основна грешка! Профилите на таван се редят през 50 см. и картона се кове перпендикулярно на тях. Защото напречната фуга нищо не може да я спре да не спука. Не е задължително да се случи, но ако стане не се учудвай. Иначе си се справил чудесно! Порови се още малко из форума и ще видиш колко нещо има изписано по този въпрос /за профилите/! Успех за по-нататък! Весели празници!
tommazzo - напреднал
Благодаря за съвета ще го имам предвид за напред :?
Весели празници и на теб :santa:
saksko - помощник
закъснял съм с този пост,но все пак ще го напиша.Дъли скарата е през 60 или 50 разликата много хора биха казали,че е в провисването на плоскостите.За първи път разбирам,че някой се замисля за тази напречна фаска.За мен разликата е в тежеста която се поверява на една от носещите точки(директен окачвач или шиш) при скара на 50см се пада да е близо 5кг при разтояние 90 см между носачите.За провисването на гипсокартонените плоскости,това е възможно само при наличието на влага,само че преди прожисването,понеже е таван а при таваните действа гравитация :) ,безвъзвратно рапидните винтове изпускат.Абе искам да кажа че не е никъква грешка че скарата е през 50.Грешката е че първо са пуснати пердетата и после е направен тавана не че и това е грешно но определено е мнооооооого по-трудно,ако ще се оправдае с "изкономия на картон" да не си прави труда да пише постове защото всеки знае че при рязане на триъгълници отива най-много фира :) но и това не е грешно,както казах просто е по-трудно.

Тема "Окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: