Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Yav
Аз съм Yavi, но си създадох нов профил Yav след като не успях да си получа паролата за стария. Като напиша на Потребителско име: Yavi и Email адрес: майла, ми излиза следното съобщение "Изпратената информация не може да бъде намерена" :sad:
Yav
Днес имам лек прогрес. Разбих прагът който разделяше банята от тоалетната. Според мен той е напълно ненужен понеже там преди имаше врата. Нивото на пода на тоалетната е с 1см по-ниско от това на банята. Мисля че ще успея да изравня нивото на тоалетната с това на банята, като налепя плочките на двоен гребен. Изправих входа на банята понеже се оказа крив. Посъветвайте ме какви сифони да си взема. Мисля един линеен и един стандартен. Ако слагам линеен сифон, на какво разстояние трябва да го сложа от началото на стената. Имайте в предвид, че наклона на банята е към стандартния сифон. Също се чудя дали е по удачно за малко помещение подовите плочки да се редят по диагонала. Съжалявам че поствам след мой коментар.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
jekasus - майстор
Остави само линеен сифон, от другия няма нужда.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
За подовоте плочки - "задължително" по диагонал. Инак никога не съвпадат всички фуги и изглежда ужасно. Независимо дали съзнаваш защо :-)
Илиян Илиев™ - майстор
n_a написа:
За подовоте плочки - "задължително" по диагонал. Инак никога не съвпадат всички фуги и изглежда ужасно. Независимо дали съзнаваш защо :-)
На мен поне ще ми обясниш ли защо, въпреки че и аз май не осъзнавам защо? :?

Просто така от любопитство демек.

Понеже на моята тоалетна(и баня) с размери 2 и нещо на 1 и нещо си съвпаднаха фугите и си изглежда добре. Даже мога да подкрепя и със снимки, ако някой желае. :wink:
Yav
Имах малко свободно време и ето докъде съм стигнал с банята.
1. Изправяне на стените с хастарна мазилка. 2. Хидроизолация. 3. Лепило и плочки.
Стигнах до лентовия сифон, който по някакво чудо пасна точно на помещението. Проблема е че наклона на банята е към малкия сифон. За да направя наклона на банята към лентовия сифон щях да се видя в чудо и се отказах. Идеята ми е ако лентовия сифон пропусне вода, то тя да отиде към малкия сифон. Трябва ли да задавам лек наклон на лентовия сифон към малкия, или той трябва да е идеално нивелиран. Слагам и две схеми от производителя на лентовия сифон. Това ми е първата баня :) .

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Кой от двата примера е по удачен

Тема "Апартамент за офис" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: