• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
... Какво да кажа,

- А защо не снимат за безобразията в архивите и държавните институции?
- Безхаберието и нежеланието на държавните служители да си свършат работата?
- Факта че и да искаш да направиш нещо по законен ред то просто е до такава степен невъзможно, че дори служителите от общинатата ти препоръчват просто да действаш?
- Парадоксите в законите за общите собствености и домоуправителите?
- Незаконните преустройства застрашаващи хората живеещи в блока?

И изобщо за хилядите ужасно грешни неща които "просто си вървят" в България в момента?

Загубих две седмици в борби с всички възможни агенции и институции за да намеря цивилизовано решение на проблема си, но уви държавата ни беше напълно неспособна да ми предложи такова.

Архитекта и ВиК специалиста на които си плащам за да направят оценка казват, че е възможно PVC улука който се влива в канализацията да бъде използван за обратни води без никакъв проблем. Те са специалистите не аз и за това им се плаща.

И без това напоследък се убеждавам, че хората имащи желание да спазят всички правила са поставени във все по-неизгодна позиция във държава в която правилата не значат нищо :!:

Просто живеем в далеч от идеална или дори добра държава, факт с който щем или не трябва да се съобразяваме.
крум - специалист
Стефанов, твоя случай ми напомня на един друг случай.
Студентчета. Наели таванско помещение без канализация. Евтиничко.
Собственикът взел, че вързал канала (разбирай мивката, тоалетната, душа) в такава една отвеждаща водосточна тръба.
Само че зимата била студена, нещо си замръзнало там и.... тръбата се напълнила.
Отишъл собственикът да чисти, като малко се позатоплило, взел големия чук и започнал да млати тръбата, че да се стече надолу.
Ама тръбата пълна, тежка.... Взела че се откачила и... се "изляла" върху него.

Та и твоя случай така. Може и да е удачно да вържеш канала - ще им мирише само на тия надолу, теб не би те притеснявало. И какво като се пени пред блока всеки път, като пуснеш пералнята - тия долу ще го гледат. Ама зимата, като почне да замръзва, да не вземеш да я напълниш, че после с чистенето ще имаш проблеми :-D
Здравей и на теб Круме,

Както казах аз не съм специалист и поради тази причина питам консултирам се и си плащам на разни хора с дипломи където това би трябвало да им е работа.

1. Става въпрос само и единствено за вода от кухненска мивка (без перални кенефи и разни други там добавки).
2. Става въпрос са PVC улук който се влива директно в канализацията така, че за пенене и миризма едва ли може да става дума.
3. Това решение както се вижда е само вариант, т.е. ако ми предложат нещо по-смислено с удоволствие ще се съглася тъй като правя жилището за себе си а не за "студентчета"

Но всичко това ти щеше да знаеш ако беше си направил труда да прочетеш за какво иде реч в темата и постовете ми.

И както казах и преди конструктивни идеи и съвети приемам от всякъде, но опити за иронични забележки които не носят полезна информация просто "спамят" темата и лазят по и без това изтънялото ми през последните 3 месеца (на търсене, закупуване и ремонт на въпросния апартамент) търпение.

Ироничен както виждаш може да бъде всеки, но полезен е само човека който знае, така че приканвам всички ви да покажете знанията а не иронията си.

Предварително благодаря!
крум - специалист
Виждам, че преди да извлечеш съвета, който съм ти дал, си се афектирал. Това го отдавам на изказа, който използвах. Както и да е, за да видиш, че не съм злонамерен, ще се изразя по друг начин:
Външната водосточна тръба ще замръзва през студените зимни дни. При един по-продължителен студ водата, която тече по нея, малко по малко ще замръзне запушвайки я. Отточната вода в кухнята не е малко - чинии, пералня и т.н.
Така че пак ти казвам - много хубаво го премисли това изкарване на водата от кухнята и виж дали няма някакъв друг вариант. Дори да оставиш кухнята, където си е в момента.
Вече ги мисля вариантите. Ето един от тях но ме притеснява ъгъла на обратната вода, тъй като тръбата (в червено) трябва да мине под гранитогреса в коридора пред входната врата... Не знам, но сигурно ще ми създава ядове. Надявам се обаче че с редовна профилактика с киселини или сода каустик може би това решение ще се окаже по-добро.

Ако оставя кухнята там където е попадат всичките ни планове за голямо помещение което наистина отваря подобен тип апартаменти, а мивката старата кухня така или иначе пак трябва да се мести така че парите ще си идат по предназначение.

Прикачен файл

Variant1.1.jpg
Variant1.1.jpg (62.73 KиБ) Видяна 9033 пъти
Rumen Iankov - специалист
А защо не пусните тръбата по диогинал да няма толкова чупки.
gal94 - напреднал
:shock: Аз има един такув улук на балкона, и много се надявам някой да не си е вързал там мръсни води, защото ще приобщавам балкона и това ще ми стане спалня! :-D
galin.com - специалист
csteffanov "изчезнала" е вратата на детската стая :) а и ако се отварят така както са нарисувани не ми се струва добре. Все си мисля че вратата трябва като се отвори да открива по-голямата част от стаята. Т. е. да се прилепя към стена. На терасите вратите не трябва ли да се отварят навътре ?
А иначе за канала рано или късно ще имаш проблем с хоризонтален участък. Затова го направи с максималния възможен наклон и с по-широките тръби (не от най-тънките).
Какво е това от 1 кв метър вляво от входа ? Отдушник ли е ?
Хехе наистина е изчезнала вратата на детската... Иначе вече се консултирах с конструктор. Оказа се че блока дори не е пълзящ кофраж ... а обикновен монолит. Проблема с наклона на обратната вода се оказа лесен за решаване, просто от едната страна ще направя праг пред вратата висок около 10 сантиметра (в който ще вградя тръбата), а откъм банята така или иначе се оказа че нивото на банята е с около 3 сантиметра по-ниско от това на коридора, ще изкопая канал около 2 сантиметра в мозайката и стават 15 сантиметра денивелация за 2 метра тръба, това според водопроводчика е повече от достатъчно :) .

Сега започвам да свалям плочките в банята тъй като целия водопровод в апартамента ще се смени и промени. Само да не си забравя фотоапарата за да почна да поствам снимки преди/след намесата на кангото върху ужасната лята мивка в банята :)

Следващият етап е да се оттърва от излишната преградна стена между хола и преходната спалня и да преместя вратата на хола до комина за да се освободи място за кухненският ъгъл.

Но това ще стане след като разчистя банята за да може водопроводчика да започне да работи :)

Та потегляме бавно като товарен влак, но поне вече сме на път :)

Сега приемам съвети за бани, вани и кухни :)

Мерси на всички и дописане
  • 1
  • 2

Тема "Преустройство на старо ПК жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: