Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
ves
Здравейте!
Значи, без много увъртания ситуацията е следната: Приобщена тераска, около 2 кв.м., положен фибран на пода, залепен с лепило, отгоре армировъчна мрежа от готовите, направена замазка с Baumit Solido E225 с дебелина около 1,5-2 см. на 01.07..
Имам няколко въпроса към вас - достатъчна ли е тази дебелина при положение, че отгоре ще слагам теракот или гранитогрес, сега направо ме е страх да стъпя, имам чувтството, че няма да издържи тежината ми (100 кг.)? Ако е тънка, мога ли сега да направя втора, поне още 1 см. от същия материал, ще има ли ефект и дали ще се спои със съществуващата? Ако няма нужда от втора замазка, след кой ден мога да полагам плочките, имайки предвид топлото време и съкратения срок на уякчаване, който е 28 дена по техническа карта?
За сега това ще питам, ако имам допълнителни въпроси, ще ви занимавам пак :?
VLADO66 - майстор
Няма да имаш нужда от допълнителна замазка.Плочите ги лепи като нанасяш лепило на замазката и върху плочата с гребен 10мм на кръст по възможност.
chapara - майстор
Замазката се прави минимум 4 см. :wink:
рашкета - специалист
+1 за Чапи, макар, че съм говорил с един голям спец и ми каза, че и 3 см е нормално.
Един пък ми разправя, че у тях в подобна ситуация е лепил плочите директно върху XPS-а и вече 3 г. няма грижи.
Абе , строителството е магия.............
VLADO66 - майстор
В случая е по-лошо да се прави допълнителна замазка(сигурно е гонено ниво),по-добре е да се сложи по-дебел слой флексово лепило.

Тема "Съвет за дебелина на замазка за под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: