• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
mrdds - специалист
apexs написа:
... Освен, че са малко по-скъпи и трудни за миене, други минуси ?
Топлопроводимостта на стъклото е много по-голяма от зид + изолация.Красиво е,но мисля,че е неефективно с оглед на енерго разходите.Все пак зависи с какво ще отопляваш.Ако имаш котел и парно, което гори денонощно никакъв не ти е проблема,ама ако духат климатици,тогава сметката е съвсем друга.

Пък и много зависи какво виждаш през тези прозорци....
apexs - помощник
Отоплението ще е с климатик. Помещението е около 32-35кв. Преди 2 дена ходих да разгледам предложенията на Daikin i Fujitsu. Имаше промо на Daikin 18ка инвертор . И аз си го помислих това за по високия разход за отопление :cry:
Изгледа е ... морето [-o<

Скоро започвам със снимките :partyman:
mrdds - специалист
apexs написа:
Изгледа е ... морето [-o<

Скоро започвам със снимките :partyman:
Е , отговора е ясен тогава. :-({|=

Очакваме снимките!
raiderss - напреднал
mrdds написа:
Дограмите избрах да бъдат на Профилинк класически 4 камерни + троен стъклопакет с Ка стъкло.От 2-3 месеца събиране на информация стигнах до извода,че по важен е стъклопакета от колкото дограмата затова се насочих към скъп пакет и евтина дограма(ако изобщо нещо може да се нарече евтино вече).Ако си предвидил 30-тина хил.лв.(защото толкова излиза заедно с обзавеждането всичко от най-качественото и хубаво) може да сложиш и саламандър,рехау и други немски дограми.Но от българските профилинк имат най-добър рейтинг в моята класация.
Да кажа и аз, преди година и половина и аз правех ремонт на панелка от 0, за дограмата и аз много се колебаех, четох, ходих гледах и сложих Профилинк на спалнята (врата с прозорец и врата към хола), балкона е остъклен и викам няма значение каква ще е като марка, но изключително не съм довелен. Материала самата пластмаса не е качествена, сглобката също, уплътнинието е сиво?!? като стандарт се слага черно, просто не ми хареса като качество. На другият ми балкон и спалня (външни) сложих аупласт и за мен е по-добро решение като ги сравнявам.
mrdds написа:
Уредите мисля да ги вземам от техномикс.Сравнително по-ниски цени на всички уреди спрямо технополиса и маркета.
.
За уредите намери накой "познат" и можеш да получиш поне 10% отстъпка, по интернет мисля е ~5% само.
mrdds написа:
Решил съм да сложа навсякъде светодиодно осветление-луни с LED + скрито с ленти.Консумацията на LED-a е многократно по-ниска от обикновените крушки.

За климатиците и дограмите можеш да кандидатстваш по кредит енергийна ефективност.Уж връщали 20% от сумата.Ще видим колко ще върнат.
.
Да лед осветлението е най-добро сега, но погледната ценово виж дали ще има смисъл. Ако имаш пари действаш. Аз исках в коридора да сложа, но една халегенка е 10 пъти по-евтина, а и там светваш е гасиш многократно и за кратко време.

За 20% се отказах тотално от енергийната ефективност, 2011г. имаше 2 банки който дават кредит, знаеш за да вземеш трябва да отговаряш на всички условия, а и дефакто тези % не ти ги броят на ръка, а се махат от сумата по кредита и в зависимост от времето излиза като безлихвен.

Успех!
mrdds - специалист
Профилинк са от евтините дограми,нормално да не са с най-доброто качество,което може да се намери.Все пак евтините и качествените стоки са в различни магазини. :-D

Погледнато ценово LED осветлението има смисъл от където и да го погледнеш.Предимствата са много,недостатъка е само ,че първоначалната инвестиция е малко по-висока.Погледнато реално халогенната крушка има живот средно 7-8 000ч,.,при диода - средно 15 000ч.
Халогенната крушка се амортизира от често святкане и гасене,на диода му е все тая.Затова при режима описан от теб е по добре да си светнеш диода и да не го мислиш свети ли...с неговата консумация от 2 W е все тая дали свети или не.
И като за финал цената на халогенната крушка е 4-5 лв,на диодната 20-30лв.Филипс имат вече светодиодни крушки във почти всички масови цокли.Разгледай сайта им за повече подробности.

По повод енергийната ефективност там схемата не е да разсрочваш кредита ,а да го изплатиш веднага след одобрение на проекта...разбира се ако имаш парите кеш.

В общия случай хората процедират така: При кандидатстване слагат в съответната банка депозит равен на сумата за дограмата и климатиците.При одобрение си погасяват 80% от сумата по проекта и си изтеглят останалите 20% от депозита,които всъщност ги плаща фонда за енергийна ефективност.Банката прибира 2-3% такса в зависимост.
Естествено не е толкова просто , нужно е ходене 2-3 пъти до банката,до фирмата изпълнител на проекта,изготвяне на подробна оферта,фактури и т.н.,чакане за одобрение почти месец ,но работи и много хора са го проверили.Заслужава си ако си приготвил едни 7-8 000 за това, вземаш си 500-600 лв.обратно.
Много хора ще си кажат ебати кво са 500лв,ще ги изкарам за времето , което ще изгубя по банките...
apexs - помощник
Колеги скоро не съм се включва :) Първата "копка" стена падна :) Фирмата която ще работи е почти избрана.

Последно коментирахме дограмата и в момента тя ме притеснява най-много. Стъклопакета ще е с 2 стъкла - обикновенно и 4 сезона. Това е твърдо.
Проблема е профила! В момента съм гледал профили единствено на Trocal, Kоemmerling + още една немска. За качеството е ясно, че са качествени обаче заслужава ли си ??? В момента в апартамента който съм дограмата е някаква 5 камерна + двукамерни стъкла обикновенни и е достатъчно топло и шумоизолирано.

Цирка става все по-голям :)
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт стар (нов) апартамент." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: