• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Прикачен файл:
Снимки0855.jpg
Здравейте! Първо да се извиня за това, че поста ще е дългичък.
Нова- новиничка във форума, но иначе отдавна ви чета.
Малко данни:
1.мъжо има всякакви машини и инструменти /поне от тези дето предполагам, ще са ми нужни/, ама нЕма време.
2.пълна съм с идеи,имам многооо време, ама съм с две леви ръце :sad:
3.искам да изненадам мъжо, и додето го няма да се занимая с нещо творческо.
За това помагайте, моля!

Въпросът: [img]
Прикачен файл:
Снимки0855.jpg
[/img] , [img]
Прикачен файл:
Снимки0854.jpg
[/img]
Това е бетонен парапет на тераса. Издадените колони са като винкел/ железни/. Искам на тези железни колони да закрепя някакви прозрачни платна /като стъкло, но не стъкло/, зад който после да напълня с някакви декоративни елементи /идва ми на ум капачки от бира, кафе на зърна и т.н./.
1. какъв материал да използвам за платната?
2. с какво да закрепя? /винтове с декоративни глави, силикон, някакво лепило, ама не разбирам изобщо/
Отгоре после ще има някакъв перваз, за който нямам никаква идея от какво. =P~
Дано не ми се смеете.
ПОМАГАЙТЕ! Благодаря!
VLADO66 - майстор
Може да се закрепи челно на винкелите прозрачен поликарбонат с бял полиуретанов уплътнител или както казваш с самонарезни винтове.За шапката лично ми допада врачански камък с двойна фаска полукръг.
VLADO66 написа:
Може да се закрепи челно на винкелите прозрачен поликарбонат с бял полиуретанов уплътнител или както казваш с самонарезни винтове.За шапката лично ми допада врачански камък с двойна фаска полукръг.
Благодаря за бързия отговор! Аз точно челно мисля да го слагам /кВото ще е там/.Като за една от тези метални колони захващам двете плоскости- едната наляво до другата колона, другата на дясно /дано го казах необъркващо/ За врачанския камък съм с две ръце. Вкъщи всички подпрозоречни первази са такива. Но дали ще е подходящо за терасата. Като вали ще се мокри, а доколкото знам той не е устойчив при мокрене.
Найденов - специалист
Идеята ти е много интересна. Не искам да критикарствам и да те откажа от нея, но все пак помисли за следните неща и потърси информация:
- Стареене на поликарбоната- не съм наясно с това, дано да не е чувствителен на атмосферни влияния- висока, ниска температура, УВ лъчи (предполага се , че няма на това място да го пече слънце).
- На какво разстояние са профилите- да не се раздуят платната, след запълниш пространството между тях и стената на терасата с декоративните елементи. За целта ползвай лек пълнеж- от сорта на перлит (дали още се предлага :? ), стиропор и декоративни елементи, които си избереш. Според мен не трябва да използваш елементи, които с времето ще почнат да се разграждат (гният). Може би част от перлита или стиропора (натрошен на гранули) да се оцвети предварително в различни цветове и да се редуват цветовете при насипването им. Освен това, пак за да не поддават платната, към пода на терасата и към горния им ръб да се укрепят- например с ъглов профил.
- Ако платната се фиксират с винтове, в местата на отворите и по- точно там, където притискат главите им ще има напрежения, които може би след време ще предизвикат поява на пукнатини (ако решиш да ползваш плексиглас- почти 100 процента ще се появят). За да се предотврати това би било добре отворите на платното да са с около 2-3милиметра по- големи от диаметъра стеблото на винтовете и да се сложат декоративни подложки между главата на винта и платната с голяма площ- например 80- 100милиметра в диаметър или квадрати с такъв размер на страната.
А, и както каза колегата преди мен- полиуретан ще е добре да се ползва.
Успех и ако има още въпроси- не се притеснявай :) .
Хм, мислим в една посока... Аз точно снощи мислих, че в това нещо ще идат много декоративни елементи. И за да намаля отвора си мислех дали не мога отзад/ за парапета/ да налепя бял стиропор. Това е идея която трябва да доузре, защото мислите ми по нея прескачат яко.
По- късно както си лежах ми хрумна дали пък да не е с някаква мрежа, на место с поликарбонат :? . Жена без работа :-D ...
VLADO66 - майстор
Може да насипеш зад поликарбоната керамзит-той е лек.http://www.google.bg/search?redir_esc=& ... 1G00WPM%3A А варовика за външно се импрегнира и нищо му няма.Сега ми щукна като идея че керамзита може да го оваляш/изджуркаш / :) в латекс с различни цветове.
Найденов написа:
Може би част от перлита или стиропора (натрошен на гранули) да се оцвети предварително в различни цветове и да се редуват цветовете при насипването им.
А идея как да оцветя перлита?
Последна промяна от Луканова на нед мар 17, 2013 5:02 pm, променено общо 1 път.
gechev - специалист
С пенцета ,като Великденските яйца. :-D
VLADO66 - майстор
gechev написа:
Стига бе,тя ще се пенсионира на тая тераса :-D
gechev написа:
Мерси! Почвам веднага да не губя време.
  • 1
  • 2

Тема "Идеи за терасата?!" | Включи се в дискусията: