• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
prascho - майстор
Абе като цяло си прав, но всичко при теб се върти около осветлението. Ами, че то с това наводнено строителство кой знае какво изложение има въпросния апартамент. Ако е със северно изложение, написаното от теб се обезмисля до 90%. На второ място вътрешният интериор си е цяла наука и не всеки може максимално да съобрази всички фактори, особено такива дизайнер-инвалиди като мен. Аз с разположението на мебелите и цветовата гама като дойде времето ще се допитам тук, а камо ли за разпределение на помещенията. И в изобилието от предложения се ражда истината. Правилно постъпва човека, това е капитализма=избор от голямо разнообразие на идеи, макар, че повечето "народни будители" живеят с мисълта за бай тошо. Защо да се задоволяваме с жигулата или москвича??? Социализмът съсипа съзнанието на българина, той е мързелив и е абсурдно мисленето, че разполагаме с нация от пенкелери.

За мен по съществените въпроси са: дали собственика ще живее в апартамента или ще го дава под наем. Дали ще го дава под наем на частни лица или като офис на фирма. Зависи дали апартамента е разположен на някой от първите етажи и с какви са плановете на собственика. Ако ще живее в апартамента, колко голямо семейство има, колко стаи и с какво изложение трябва да бъдат. Апартамента е малък за голяма баня, предполагам, че ще бъде с душ кабина. Колко голями деца има /за да се прецени колко просторни трябва да са помещенията/. Какъв стил обстановка предпочита и с какво изложение е апартамента... и тем поодбни. И е хубаво собственика да бъде малко по-словоохотчив, а не да му вадим думите с ченгел.
playboy_30 - помощник
:lol: Как ме развеселихте.Ок!Най-вероятно не сте ме разбрали, но това е сигурно защото не съм обяснил както трябва.Пращам Ви нова скица както е по проект.Моля посъветваите ме как ще е по-добре дали да се пригради малката спалня /стената, която е най-тънка на скицата/и по този начин стаята да мине към хола.Апартамента е нов и в момента се строи, като строителя иска да знае дали ще има някакво по-различно разпределение. По-одабелините стени са шайби, останалите стени могат да се променят.На въпросите на "pascho"-няма да давам апартамента под наем, а аз ще живея там, не съм женен, изложението е юг-изток.Колкото до "И е хубаво собственика да бъде малко по-словоохотчив, а не да му вадим думите с ченгел" - В МОМЕНТА СЪМ НА РАБОТА И НЯМАМ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПИША!БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Прикачен файл

111111.png
111111.png (68.94 KиБ) Видяна 5082 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Господи и тн и тн :roll: :roll: :roll:
1. Направи вградения гардероб между двете "спални" като конструкция и го ползвай като секция.
2. Махни всички възможни стени между малката и хола.
3. Вратата между антрето и хола да е максимално голяма - плъзгаща "има врата-няма" врата е най-добре.
4. Помисли хубаво как ти се поместват нещата в баня-тоалетната, има ли изобщо нужда от преграждане с душ кабина ... евентуално ако решиш, че няма, помисли дали няма да е добре да вкараш стената малко навътре и да ползваш "излишъка" за нещо като гардероб в антрето. Отново имаш възможност за плъзгаща врата.
5. Консултирай се с готвещи (поне 5ма) какво и как да разположиш в "кухнята". Моята кухня линейно е на 1,80м., има си всичко, професионален готвач съм. Имаш възможност за остров с печка (висящ аспиратор) и/или мивка. Съобрази се и с това, какво ще виждаш като седнеш в хола.
5. Докато нямаш деца ползвай малката "спалня" като кабинет/библиотека/ компютърна стая.
ВЗЕМИ НАЙ-СЕТНЕ ДА ПОПРЕЛИСТИШ ИНТЕРИОРНИ ИЗДАНИЯ!!!
А! Имай предвид, че детска стая, даже и веднага да захванеш да работиш по въпроса, ще ти трябва най-рано след 2,5 години! Освен това, каквато и жена да си вземеш, ще пренареди всичко :-D
prascho - майстор
Поздрав с "бащински съвет" на Георги Минчев и помни женитбата носи само беди, да бързаш ти недей :-D
playboy_30 - помощник
Благодаря още веднъж за съветите, но:
1.Вградения гардероб просто няма как да стане, защото шайбата е широка само 25 см.
2. Антрето е много малко и гардероб няма как да се помести.Може примерно една закачалка и малко шкафче за обувки.
Ами това е за сега.Thank you! :wink:
  • 1
  • 2

Тема "SOS- Razpredelenie" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: