Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
c5pro - специалист
dadko написа:
Нямат охлаждане, така е. И мен малко ме притеснява това, та може би ще им сложа едно вентилаторче, надявам се да не е много шумно.

ще се набият целите с гипс и стъклена вата с този вентилатор
резултата е същия-подмяна
Прикачен файл:
028 GBR3389.jpg
028 GBR3389.jpg (21.59 KиБ) Видяна 6080 пъти
това е вариант за твоя случай,но са доста скъпи
dadko - майстор
За много години на всички. Живи и здрави да сте !
Ремонта продължава и през тази година. Празници, ядене, пиене... и време много нямаше.
До миналата година я докарахме дотук.
Тия дни ще гледам да режа лентата, че вече ми писна..
Не мина без инциденти и тоя път. 7о кила съм, ама стълбата не издържа...

Прикачен файл

108_0796.JPG
108_0796.JPG (105.43 KиБ) Видяна 5828 пъти

Прикачен файл

108_0830.JPG
108_0830.JPG (86.33 KиБ) Видяна 5828 пъти
Shark - специалист
c5pro написа:
мощноста е 20W на метър-студено бяло
Тази мощност на ЛЕД лентата достатъчна ли е за да се ползва като основно осветление или трябва по мощна?
dadko написа:
......

Изображение
От къде е закупен този Wi-Fi контролер?
dadko - майстор
Контролера го закупих от dealextreme
http://dx.com/s/led+controller
Ще трябва да потърся по- конкретен линк с точно това, което си взех. Петдесетина лева беше. Доставката е безплатна, ама доста се чака понякога. Още си чакам RGB усилвателя (повече от месец), та накрая си взех оттук и сега този, който пристигне от Китай-ще ми е излишен...

Намерих контролера, който поръчах- 33,46 $

Между другото- ремонта върви към приключване. Тавана е вече боядисан, само стените остана да се мацнат с латекс. Шпакловчика се справи много добре- всичко стана гладко като стъкло, ама бояджията си остави ръцете... Добре, че не го прави за някой друг, а за себе си, че сигурно нямаше да му платят работата.
Луничките са сложени, LEd лентата още не, защото се оказа, че едно от захранванията издава един дразнещ жужащ звук.
Снимки- тия дни, че не съм ги свалял от картата.
Shark - специалист
Мерси за информацията.

А с каква мощност е ЛЕД лентата която си избрал?

Ще чакаме снимки да видим как свети.
dadko - майстор
Лентата е 14,4 W/ метър. Около 17 метра лента 60 диода 5050 на метър. Поръчах и утре ще ми пратят новото захранване. Снимки ще кача, естествено. Ще пробвам да кача и клипче, щото лентата ще свети в различни цветове...
Последна промяна от dadko на пон яну 13, 2014 4:26 pm, променено общо 1 път.
nikolovvd - майстор
Доста си напреднал, да не кажа си пред завършване на проекта.
Иначе бих ти предложил да сложиш вентилатор зад решетка на говорител, за да вади топлината.
Друг вариант е да завихря в една посока въздуха вътре над окачения таван (в кухината).
dadko - майстор
Мислех за вентилатор. Даже стана на въпрос в темата по- нагоре. Ако се наложи-ще са необходими два- един, който вкарва и един, който изкарва въздуха. Но като се има впредвид, че лентата няма да свети нонстоп, а само по няколко часа евентуално... :?
nikolovvd - майстор
Има термометри за няколко лева. Слагай сондата вътре между двата блока, пали всичко и следи температурата. Ако температурата е много висока слагаш един терморегулатор да изключва единия блок или и двата. Бе сам ще се ориентираш, няма какво да ти давам съвети.
dadko - майстор
Няма нищо лошо в това да се дават съвети. Дори напротив. Нали за това съм я пуснал тази тема- да се пишат мнения, критики, да се дават съвети и идеи.
Имам термометър с датчик, мери температурата отвън и в помещението. Ще се тества.
Последна промяна от dadko на пон яну 13, 2014 6:54 pm, променено общо 1 път.

Тема ""Освежаване" на стая- оТкачен таван ( и не само)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: