Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте, предстой ми ремонт и ме интересуват няколко въпроса.
Знам, че тук мога да намеря компетентно мнение.
По – голямата част от хамалогията ще я правя аз (махане тапети, сваляне на плочки и къртене.)
Също така ме интересуват, колко горе - долу са цените на следните дейности:
1. Шпакловка + Латекс (2 ръце евентуално)
2. Лепене на плочки.
3. Зидария.
4. Смяна на ВИК тръби и фекалия.

Попрочетох във форума, но не сдобих пълна информация, как мога да определя дали една стена е носеща. Разбрах, че ако е повече от 30см. По – добре да не се пипа, това така ли е?

Дайте съвети как най - лесно и безболезнено да сваля тапети, както и деколин?

Като тръгна да свалям плочките, това което е останало от лепилото(материала), трябва ли да се махне или може отгоре да се направи шпакловката?

Другото, което ме интересува е дали някой е ползвал KMG профили, защото пусках оферти наляво и на дясно, бих искал Кьомерлинг или Саламандър, но излиза на 3000 лв спрямо 1600 за KMG?
Ще задавам и още въпроси, ще пускам и снимков материал от реализацията.

Благодаря предварително на отзовалите се!
gogo68 - напреднал
Не очаквай "чудеса" от тука...иначе за цените е много относително! :wink:
Krelion - специалист
Цените ....
Къде точно в България си?
Svilky - напреднал
Здравей колега. Мога да ти отговоря на някой от поставените ти въпроси (все пак излагам мое лично мнение и опит, което може да се различава от останалите).
1. Това с деколина го играх миналата година по това време. Не е толкова страшно както изглежда. Първоначално хващаш и дърпаш деколина. Той пада лесно и в зависимост с какво е лепен по стената остава доволно количество хартия и лепило. След това обилно мокрене на стените, хващаш шпаклата и почваш. Ако имаш късмет използваното Ц200 да е по-малко за два дена си готов.
2. Тапетите същата работа като деколина, с разликата, че там направо мокриш, изчакваш да попият и да се разкашкат малко и сваляш.
3. Когато взех апартамента преди 6 години и почнах с ремонта не разполагах с неограничен бюджет и аз смених дограмата на целия апартамент с КМГ (от гледна точка на най-ефтино). Както казах вече шеста година нямам сравнително никъкви забележки, като изключим няколко центрофки, които съм направил във времето.
Поздрави и успех в начинанието.
Съжалявам за бавния отговор, беше ми локнат акаунта. Благодаря за инфото на колегата над мен, ще опитам методите, само до колкото разборам е използвано доволно количество ц200. Иначе за София става въпрос.
А и да кажа не очаквам чудеса.

Тема "Почвам ремонт, моля за съвети и информация." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: