• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
petar_tsonev - напреднал
Моля ви за съвет как да процедирам с лепенето на теракота в този изчанчен коридор. На снимките съм наредил плочки за да се придобие представа за мащаба.
Като изключим многото врати, тръби и чупки, коридора е с размери 128 на 288 см. Свтлите отвори на вратите са 81-82 см. а на банята 62.
От къде да започна лепенето според вас, за да се подведат плочките. Иначе пода е хоризонтален и лепенето ще е на гребен.
Предварително благодаря :)

Прикачен файл

koridor1.JPG
На тази снимка в ляво е входната врата, насреща е спалнята, а в дясно е дневната. Аз снимам с гриб към вратата на банята.
koridor1.JPG (69.04 KиБ) Видяна 11796 пъти
SHL - специалист
Започни от вратата на банята в посока към входната врата. Избери си една от двете странични стени по които да си водиш плочките. Първия ден нареди целите плочки, а втория ден сложи и кърпежите.
Първия ден ги подведи по начина показан на снимката.

Изображение
petar_tsonev - напреднал
Ето и резултата :-D

Прикачен файл

DSC02444(2).JPG
DSC02444(2).JPG (186.04 KиБ) Видяна 11560 пъти

Прикачен файл

DSC02445(1).JPG
DSC02445(1).JPG (150.88 KиБ) Видяна 11560 пъти
SHL - специалист
Добре си се справил :thumbs: Особено с кърпежите и най-вече този по тръбата. Поздравления.
petar_tsonev - напреднал
Благодаря ви за похвалите :cooler:
Вече съм ги фугирал и иглеждат наистина супер. Голяма заслуга за крайния резултат имате и вие.
petar_tsonev - напреднал
Най-после намирам време да кача някоя снимка.

Прикачен файл

DSC02816.JPG
DSC02816.JPG (130.5 KиБ) Видяна 10636 пъти

Прикачен файл

DSC02815.JPG
DSC02815.JPG (132.94 KиБ) Видяна 10636 пъти
vidrata - специален-специалист
Браво бре ако не си се замислял в тоя занаят има парички :lol: .Аааааа снимките нещо са наопъки но нищо вижда се резултата.
Bobbi - помощник
Браво, много професионално е изрязано парчето около тръбата - личи най- много на снимката където все още не е фугирано.
petar_tsonev - напреднал
Много пушилка вдигнах с ъглошлайфа докато постигна този реултат. Ама важното е че стана. Може да ми се смеете, но плочките ги лепих цели 8 часа, така че ако с това си изкарвам прехраната - гладен ще си умра :headbash:
  • 1
  • 2

Тема "От къде да започна лепенето на теракота в този коридор?!?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: