• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Master_Kenobi - V.I.P.
Е, чак пък толко радикално и скъпо... Бетони, кофражи... Може и по-леко - нещо винкелчета или дебела дъска. Нали на стар градеж тухлите се държат сами една за друга и няма много тежест отгоре. :)
masterval - майстор
Щом е скъпо, махам мезето!
cecemece - напреднал
стената е тухла около 15 см не е носеща (ново строителство), апартамента е празен, ще се измества с 25см (колкото е ширината на итонга). Сега питам за майстори, те са съгласни да режат с диамантен диск, прах голям ще има. Над вратата има колона, тя ще остане и мисля че ще стигне, за да не се вкарва друго. Въпроса ми е как ще се хване 1 колона от итонг към съществуващата колона от тухли за иззидването?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Има едни пластини метални, които могат да се завият към съществуващия зид и да влязат между редовете на новия зид. Може и с шиш от арматурно желязо, може и просто да забиете голям гвоздей в тухлата и да го прихванете между итонга. Щом е за толкова малка колона...
* колона е вертикално,.. Над вратата е щурц, греда.
masterval - майстор
Недей да режеш с диск, няма смисъл. Разпробива се с бургия и това е.
dbelev - специалист
Махах стена с врата скоро виж тук http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=10671
Тоя щурц (научих нова дума :-D ) при мен навлизаше на 20-25 см от едната и 15 от другата на вратата. Сбърках, че се опитах да го режа с флекс сега можех да го ползвам.
Упражнението "Внимателно сваляне на каса и тухли" при мен не се получи :? . Очаквай да купуваш врата.
Успех :)
  • 1
  • 2

Тема "Изместване отвора на врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: