• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
ronik - специалист
finty написа:
Иначе - ето основната цветова схема по която мисля да работя вкъщи. за мен е важно да избера политра предварително и да съобразя целия интериор с нея, а не да купя отделни елементи и да се чудя как да ги съчетавам после.
Това готова палитра ли е или ти си я направи?
finty - напреднал
Аз си я направих - не е кой знае каква философия :)
ronik - специалист
Ако обичаш дай пример как се работи с нея, интересно ми е.
finty - напреднал
Просто съчетах цветове, които ми допадат и смятам, че ще ползвам при ремонта и обзавеждането вкъщи. Сложила съм ги един до друг, както смятам че си пасват - за да ми е по-лесно да мисля комбинации между тях и да подбирам едно или друг нещо.

Например може би спалнята ще е в етно стил, може да съчетая оранжево, лилаво, зелено и бук. Звучи малко странно като комбинация, но според мен определено ще даде уют.

Така си представям ползването на подобна палитра - да извадиш идеята черно на бяло, за да мислиш за конкретиката.

Въпрос на виждане за всеки поотделно, аз определено предпочитам да изляза ивън рамките на предлаганото по магазините и да оформя собствения си дом по собствено виждане, някои неща да направя или боядисам сама - затова съм и в този форум :-D
pipbel - майстор
Поздравления за хъса
Сигурен съм че накрая ще си предоволна от крайния резултат
finty - напреднал
Благодаря.

Лошото е, че (освен този форум) няма български източници за идеи за ремонт и обзавеждане, приложими от обикновени хора в жилища с нормални, "български" размери.

Целя свеж, непретенциозен стил, светли цветове, функционалност, заигравка с детайла.

Ето защо започнах да чета чужди издания, като http://www.apartmenttherapy.com В горната му част има и разпределение по отделни помещения. Има и ревю на интересни жилища на "истински хора", където определно се усеща домашен уют и индивидуален стил.

Така наречения италиански хай-тек стил лично на мен не ми допада - прекалено е студен, подреден под конец и негоден за активно обитаване, липсва топлина и индивидуалност. Още повече, че в условията на 70 квадрата реално за тристен апартамент усещането не е изобщо като от каталозите, където има много въздух и пространство.

Вие как мислите?
Последна промяна от finty на пон ное 17, 2008 2:54 pm, променено общо 1 път.
damian_7 - специалист
Браво за желанието да се занимаваш с аранжиране на собственото си жилище. Надявам се да ти хареса готовия продукт и евентуално да видим снимки, когато ремонта е приключил.
Само за справка искам да попитам: тръбите в банята могат ли да се премахнат? В нашият град това редовно се случва, тъй като няма работещо парно и са си излишни, но доколкото разбрах при вас май не е така? :wink:
finty - напреднал
Тръбите не могат да се махнат по няколко причини:
- първа и най-важна - ние си ги ползваме :) Имаме парно и не смятаме да го спираме засега
- втора на първи етаж сме и не можем да прецакаме съседите нагоре, а е и незаконно
Така че търсим алтернативни варианти. В жилището в момента няма ток, но като прокараме нормално осветление ще поработя върпу тръбите и ще снимам какво съм измайсторила.

Снимката на boby_bk в една моя друга тема тук: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight= е базата на това, което смятам да направя и у нас.
damian_7 - специалист
Съгласен съм, разбира се че не трябва да се караме със съседите. Няма нищо лошо в това да се ползва парно. Просто в нашият град няма такова изградено, за което не съжалявам, защото си използвам други източници на топлина. :cool:
  • 1
  • 2

Тема "Най-дългият ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: