Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
chi - помощник
vidrata написа:
Прав е Соло- можеше да оправиш снимките .Ааааа и един въпрос от любопитство кой прави банята??Майстор или направи си сам?
Съжалявам за снимките , първо ги ресайзвах да паснат чека за резолюция и после като ми изтърси и че не го кефи ориентацията се ядосах и не ми се разправяше.
относно банята - на снимките "преди" не се вижда но пода на банята беше повдигнат с 10на см.! незнам защо - та викахме хора да изкъртят тоя огромен слой до мозайка след което майстор да нареди плочките - баня , антре , голяма тераса (спалня) и кухня

до там е и чуждата намеса в банята , всичко останало сме го правили аз и баща ми
tassel написа:
Аз в момента си правя подобен таван на банята. Колко лунички си сложил, по колко вата са?

евала , тавана наистина се получи неочаквано добре и удобен , така че хубаво си се насочил .
Луничките са : DSC02001s.JPG - 3 на входа на банята - от които 2те над мивката и огледалото и една отзад - трите са по 35W
и DSC01997s.JPG и DSC02000s.JPG - 3 в дъното на банята където е душа като ги разпределих по една над двата фриза и една близо до вертикалната равнина на душа (симетрична на фриза отсреща)
- те са по 20W - по слабата (мека) светлина там според мен е подходяща пък и достатъчна да не се чудиш къде ти беше сапуна :)

та общо стават 165W луни
трафа е един и е 200W импулсен - някав но нейм май беше от Бриколаж но съм много доволен - за повече от година вече, няма ядове , не ми е горяла засега луна и няма по слабо светене на лампите в края на кабела
кабела ще излъжа колко квадрата точно беше, но си го сметнахме както трябва.

rulom написа:
Всичко е хубаво, съчетанието между цветове и осветление е перфектно, НО , забелязвам че тавана отива още в дълбочина, какво правите с конденза (влагата), понеже вентилатора е с поне 40 см. по-надолу?
Според снимки: DSC01998s и DSC02002s ???
първо заложихме на някав доста добър латекс който за година вече не е мръднал , сантиметрите са ~20 и 2-3 и вентилатора е с приличен дебит - съответно не се пуска душа без да е включен вентилатора и за сега няма грижи и с това. притеснява ме по скоро да не проникне влага с времето в самия профил на тавана и вътре да стане шит.

замислям само едно подобрение засега - да направя реле за време на ключа за вентилатора така че като се щтракне да работи примерно 30 минути на контакт като може да се изключи преждевременно от ключа.

това с цел като си вземеш душ и напуснеш банята да не го мислиш да го оставяш включен за да доиздуха влагата ами да си работи някво време и да си спира сам. после като щракнеш пак ключа пак да се включва за това време... ауе мързела ражда постоянно идеи :roll:

дано съм бил полезен :)
vidrata - специален-специалист
Човек ти ме разби:"след което майстор да нареди плочките - баня , антре , голяма тераса (спалня) и кухня

до там е и чуждата намеса в банята , всичко останало сме го правили аз и баща ми

Че то като ти наредят плочките и жената може да ги фугира и да направи монтажите.
Нищо все пак сте се справили.Браво.
chi - помощник
vidrata написа:
Човек ти ме разби:"след което майстор да нареди плочките - баня , антре , голяма тераса (спалня) и кухня

Че то като ти наредят плочките и жената може да ги фугира и да направи монтажите.
Нищо все пак сте се справили.Браво.
пфхаха ,явно засегнах болната ти тема - плочките ... точно вчера видях че имаш навика да се заяждаш и в други теми , е явно си ги разбираш нещата и имаш "майсторското" самочувствие, евала! :breit: но както и други са ти казвали вече , това е форум за 'направи си сам' - кой колко може да направи и как го е направил е друг въпрос . ако форума се казваше - "Специалист по всичко" тогава вероятно щеше да си актуален със забележката си

Та понеже никой от семейството ми няма особен хабер от лепене на плочки си позволихме да повикаме познат човек който ги 'чува' плочките малко или много. след което ние си довършихме тавана , фаянса и лампите.
srceko74 - специалист
bravo PI4 spravil si se otli4no,proizvedenieto me kefi mnogo
sasooooooooo - "специалист"
Банята е екстра! :2thumbs:
vidrata - специален-специалист
chi написа:
пфхаха ,явно засегнах болната ти тема - плочките ... точно вчера видях че имаш навика да се заяждаш и в други теми , е явно си ги разбираш нещата и имаш "майсторското" самочувствие, евала! :breit: но както и други са ти казвали вече , това е форум за 'направи си сам' - кой колко може да направи и как го е направил е друг въпрос . ако форума се казваше - "Специалист по всичко" тогава вероятно щеше да си актуален със забележката си

Та понеже никой от семейството ми няма особен хабер от лепене на плочки си позволихме да повикаме познат човек който ги 'чува' плочките малко или много. след което ние си довършихме тавана , фаянса и лампите.
Слушай кво бе новаков.Не съм искал да ти се правя на спец.по всичко .Ама айде обясни ми как след като оня дето "чува"плочките ви ги е налепил вие сте " довиршили фаянса"
Май пишеш на изуст ААААААААААА??????
Писах ти приятелски първия път, ама много мразя хора които се хвалят с чуждия труд.

Чакам да ми обясниш как на готова баня "довършвате фаянса" аз лаика може и да науча нещо :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ако имаш малко контрол над себе си и се позабавиш с писане на отговор, ще сханеш, че майстор е лепил теракота по пода, а стопаните са си лепили фаянс по стените. Повярай, никак не е важно да се обадиш навсякъде и веднага, та можеш да позадържиш.
Pooh - майстор
Може и за САНИТАРЕН фаянс да става въпрос ...
chi - помощник
Pooh написа:
Може и за САНИТАРЕН фаянс да става въпрос ...
грешката е моя ,недоизясних, става въпрос за САНИТАРНИЯТ фаянс , което не е нещо значително , но и не бих рискувал сам да се захващам с редене на плочки за първи (и може би последен) път в живота си :)
solo5 - майстор
n_a написа:
Ако имаш малко контрол над себе си и се позабавиш с писане на отговор, ще сханеш, че майстор е лепил теракота по пода, а стопаните са си лепили фаянс по стените. Повярай, никак не е важно да се обадиш навсякъде и веднага, та можеш да позадържиш.
поговорката "с твоите камъни по твоята глава важи с пълна сила" :-D

Тема "Основен ремонт на панелка -2стаен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: