vidrata написа:Прав е Соло- можеше да оправиш снимките .Ааааа и един въпрос от любопитство кой прави банята??Майстор или направи си сам?Съжалявам за снимките , първо ги ресайзвах да паснат чека за резолюция и после като ми изтърси и че не го кефи ориентацията се ядосах и не ми се разправяше.
относно банята - на снимките "преди" не се вижда но пода на банята беше повдигнат с 10на см.! незнам защо - та викахме хора да изкъртят тоя огромен слой до мозайка след което майстор да нареди плочките - баня , антре , голяма тераса (спалня) и кухня
до там е и чуждата намеса в банята , всичко останало сме го правили аз и баща ми
tassel написа:Аз в момента си правя подобен таван на банята. Колко лунички си сложил, по колко вата са?
евала , тавана наистина се получи неочаквано добре и удобен , така че хубаво си се насочил .
Луничките са : DSC02001s.JPG - 3 на входа на банята - от които 2те над мивката и огледалото и една отзад - трите са по 35W
и DSC01997s.JPG и DSC02000s.JPG - 3 в дъното на банята където е душа като ги разпределих по една над двата фриза и една близо до вертикалната равнина на душа (симетрична на фриза отсреща)
- те са по 20W - по слабата (мека) светлина там според мен е подходяща пък и достатъчна да не се чудиш къде ти беше сапуна

та общо стават 165W луни
трафа е един и е 200W импулсен - някав но нейм май беше от Бриколаж но съм много доволен - за повече от година вече, няма ядове , не ми е горяла засега луна и няма по слабо светене на лампите в края на кабела
кабела ще излъжа колко квадрата точно беше, но си го сметнахме както трябва.
rulom написа: Всичко е хубаво, съчетанието между цветове и осветление е перфектно, НО , забелязвам че тавана отива още в дълбочина, какво правите с конденза (влагата), понеже вентилатора е с поне 40 см. по-надолу?първо заложихме на някав доста добър латекс който за година вече не е мръднал , сантиметрите са ~20 и 2-3 и вентилатора е с приличен дебит - съответно не се пуска душа без да е включен вентилатора и за сега няма грижи и с това. притеснява ме по скоро да не проникне влага с времето в самия профил на тавана и вътре да стане шит.
Според снимки: DSC01998s и DSC02002s ???
замислям само едно подобрение засега - да направя реле за време на ключа за вентилатора така че като се щтракне да работи примерно 30 минути на контакт като може да се изключи преждевременно от ключа.
това с цел като си вземеш душ и напуснеш банята да не го мислиш да го оставяш включен за да доиздуха влагата ами да си работи някво време и да си спира сам. после като щракнеш пак ключа пак да се включва за това време... ауе мързела ражда постоянно идеи

дано съм бил полезен