• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
radoraev - специалист
zlati_bs написа:
според мен е огромна грешка да де пражи жъншна стена макар и с изолация от гипкс картон поради простата причина , че самиъат влагоустойчив гипс картон е 50 % жлагоустойчивост т.е. макар и изолиран с изолация пак 6те мухляса и 6те ти създаде проблеми за напред. Точно затова когато правиш нещо такова гората са измислили АКВАПАНЕЛА. а файда от GKI (зелен карон) на външна стена нема
. Компромисниъа вариант е гипсфазер но не и картон
Е те това е вече на китайски
съжялявам за писането но макар и на китайски искам да кажа само, че това си е действителността ако хората бяха измислили зеления картон за външна стена то досега да сме забравили да използваме други материали от рода на тухлите аквапанела пресовките и т.н. Направете си един тест сложете парче от гипскатрон в кофа с вода и го оставете така 5 часа сами ще се убедите какво се случва когато е подложен на постоянно мокренеи макар в случая с тази постройка да не е на постоянна влага повервайте ми той просто ще мухляса ,а силно овлажнен картон е паднал картон барабар с изолацията
Pooh - майстор
zlati_bs, на базата на какво го твърдиш това, или така си мислиш просто?
Не че нещо, ама тук има хора въртяли декари картон и досега никой не е казал нещо подобно ... та де да знам ... може и да има някъде мухлясал картон на външна стена (монтиран ВЪТРЕ), но аз не съм видял досега. За ВЪНШЕН монтаж съм съгласен, че се ползва АКВАПАНЕЛ или Гипсофазер, или Бетопан, или Циментборд ... каквато и да е производна на цимента, на за вътрешна употреба ...
Според теб GKB явно е ненужен материал, познах ли? И ако да - обоснови се моля.
Моля да не бъдат преиначавани думите ми. Имам предвид че не се използва гипсокартон от вън6на страна на сграда не за баня и темподобни където влагата не е постоянна. С 2 думи просто на тази постройка просто трябва от външната страна да е др материал а не лека гипсова пресовка това се опитвам да кажа. иначе що се отнася до това кой кво е въртял и аз се занимавам с Гипскартон от 5 години и товав сами личните наблюдения.
sspoko - специалист
Съгласен съм, че може би ще е по добре с аквапанел или нещо на циментова основа но това вече е направено колкто до изолацията малко като се затопли времето ще го довърша с мазилка а отдоло ще има и бордюр поне на 50см повсяка вероятност с плочи. Така смятам да изолирам влагата а и стената отгоре не е затворена така че ще има възможност да диша.
swetlio - специалист
Колега , я разкажи как е стената , издържа ли проверката на времето, че и на мене в скоро време ще ми се наложи да правя подобна външна стена и се чудя дали от гипсокартон или от OSB - или нито едно от двете? :?
bisplus - специалист
swetlio написа:
Колега , я разкажи как е стената , издържа ли проверката на времето, че и на мене в скоро време ще ми се наложи да правя подобна външна стена и се чудя дали от гипсокартон или от OSB - или нито едно от двете? :?
Правил съм такава стена от ГК и вече 5-6 години не е мръднала хем е с обикновен КГ. Изолацията си го пази от всякаде ! :)
sspoko - специалист
Поради редица причини проекта е замръзен до това положение viewtopic.php?f=17&t=25144 но вече втора зима изкарвам на шпакловка и нямам никакви проблеми само съм покрил с найлон долната част за да не се мокри от дъжда, а колкото до изолационните свойства разликата определено е чувствителна.
  • 1
  • 2

Тема "Ето малко снимки и от моя проект." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: