Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
ribnikolaevi - майстор
Готов ли си на малко по-сериозно преустройтво?
Ако да, ето какво ти прадлагам: Буташ напълно стените на банята. После ги изжиждаш наново, като "преместваш" банята да започва където сега е вграденият гардероб. От тази страна, откъм коридора след входната врата правиш и влизането в банята.
Вратата на коридорчето към кухнята ще служи и за врата на самата дневна /готвене+ядене+почивка/. Дневната става преходна към спалнята, но това не е болка за умиране. Съществуващите щрангове ще ти създадат малко трудности, но решение може да се намери, стига да "прегърнеш" идеята. Засега толкова, това е доста генерално преустройство и няма да се хабя повече, защото малко хора биха били склонни да го осъществят.
Teodor80 - специалист
Също и това ми е другата идея.Но нарочно не я споменах да не бъркам хората които ще пишат.Да не се хващат хората като за единствено решение и почваме да мислим само над него като осъществимо.Все пак ще изчакам други мнения и решения.Преди да кажем това е преустройството и да почнем да мислим за нареждане на мебелите.
Krelion - специалист
Направи си хола всекидневна с кухня.Това ти е най голямата стая.Не се плаши от местене на вода и канал."Водните духове "ще ти я преместят където искаш.Оставаш без балкони,но има сушилни.Сваляш дограмата в дневната почти до долу(за панорама).Коя спалня ,коя детска си решаваш.Отделят се зони за почивка и за забавления по този начин.Преходна дневна не ме кефи нещо(един мач с комшията не можеш да изгледаш :lol: )Гардероба в коридора е безценен :)
niki_sap - специалист
Класически двустаен, на който можеш да направиш класическо преустройство. Размерът е повече от достатъчен за да направиш маломерен тристаен и то много удобен.
Просто на късата стена в хола можеш да си разползожиш кухнята. 5 метра са достатъчни за да развиеш цялата всекидневна в дължната на хола, ако ти се виждат малко - вкарай и балкона. Кухнята става на стая за родителите, а спалнята - детска.
Разположението на дневната зависи от това къде се намира комина в хола и дали може да се включи абсорбатор в него. Ако не може, тогава слагаш печката възможно най-близо до вратата на хола и през стената го включваш в комина на спалнята.
Кухнята може да ограничиш с бар плот, а може и да не я разделяш от останалата част от хола.

Реско - как се казва програмата, която използваш?
ribnikolaevi - майстор
Krelion написа:
Направи си хола всекидневна с кухня.Това ти е най голямата стая.Не се плаши от местене на вода и канал."Водните духове "ще ти я преместят където искаш.Оставаш без балкони,но има сушилни.Сваляш дограмата в дневната почти до долу(за панорама).Коя спалня ,коя детска си решаваш.Отделят се зони за почивка и за забавления по този начин.Преходна дневна не ме кефи нещо(един мач с комшията не можеш да изгледаш :lol: )Гардероба в коридора е безценен :)
Водните духове не обичат много много хоризнталните канали ...
Иначе, ако има безболезнен вариант в хола да се направи дневната, това е решението.
На кой етаж си? Ако си на първи е много лесно това решение, ако си на втори е вероятно...
Teodor80 - специалист
ribnikolaevi написа:
Krelion написа:
Водните духове не обичат много много хоризнталните канали ...
Иначе, ако има безболезнен вариант в хола да се направи дневната, това е решението.
На кой етаж си? Ако си на първи е много лесно това решение, ако си на втори е вероятно...
Ми то малко трудно да кажа на кой етаж съм.Между втори и трети съм.Има магазини под нас.Иначе съм втори жилищен.
Вариянта с хола ми харесва,но не ми харесва мръсния канал.
А дограмата я смених преди 5 дена още я шпакловам.Ако си променя прозорците и да кажа на баща ми(ИНВЕСТИТОРА) че искам да махна тая дограма и сменя с друга.Няма да мога да правя ремонта.Ще ме убие.Затова хола не мога да го удължавам.
niki_sap - специалист
Ами не го удължавай. Не е нужно 5 метра са достатъчни. Какво те притеснява канала? Практически, в най-лошия случай, хоризонталния канал за до хола ще е дълъг около 3 метра, което не е никакъв проблем. Ако те притеснява наклона на канала в най-лошия случай може да ти се наложи да вдигнеш малко нивото на наситлките и пак ще го направиш.
Всичко друго те вкарва да живееш в кухня. И колкото и да буташ стени на банята (което между другото ми се вижда 100 пъти по-сложно отколкото прокарването на канал до хола) пак ще останеш с една кухня, макар и малко по-голяма.
Teodor80 - специалист
Това ми се въртеше в главата

Прикачен файл

apartament posle.rar
(12.4 KиБ) Свален 401 пъти
ribnikolaevi - майстор
Мисля, че на последно качената от теб скица не си начертал къде се намира в момента пакетът (ВиК и вентилацията на банята). За етажа: питам, защото идеята е да пуснеш нов канал. Може и да е извън помещението, на терасата на хола, но тогава трябва много добра топлоизолация. Ако имаш възможност, намали малко темпото, да няма пак ситуация нещо да не може да се направи, защото ИНВЕСТИТОРЪТ ЩЕ ТЕ УБИЕ. Има и още идеи, но първо кажи как стоят нещата с нов вертикален канал - може и фи 50 да е, но трябва да се разбереш с комшиите отдолу. Има ли шанс това да стане?
А, да, и за комина - ако няма да го ползваш, може да го замениш с една тръба за да дадеш възможност на комшиите отдолу да го ползват. Тогава с топлоизолацията и гипсокартона става 25х25.
Teodor80 - специалист
ribnikolaevi написа:
Мисля, че на последно качената от теб скица не си начертал къде се намира в момента пакетът (ВиК и вентилацията на банята). За етажа: питам, защото идеята е да пуснеш нов канал. Може и да е извън помещението, на терасата на хола, но тогава трябва много добра топлоизолация. Ако имаш възможност, намали малко темпото, да няма пак ситуация нещо да не може да се направи, защото ИНВЕСТИТОРЪТ ЩЕ ТЕ УБИЕ. Има и още идеи, но първо кажи как стоят нещата с нов вертикален канал - може и фи 50 да е, но трябва да се разбереш с комшиите отдолу. Има ли шанс това да стане?
А, да, и за комина - ако няма да го ползваш, може да го замениш с една тръба за да дадеш възможност на комшиите отдолу да го ползват. Тогава с топлоизолацията и гипсокартона става 25х25.
Не бързам изобщо.Темата върви бързо.Аз се занимавам освен с валяка и с мартеници.Нали сещаш че преди март малко е невероятно да почна ремонт.Може би само да сваля маркизата на кухнята и изидам с итонг и пвц-то да се монтира.Друго не.След март да.ТРябва се прави.И така:Това с канала през терасата няма как да стане.Защото като погледна през терасата на долу се вижда тавана на магазините.Поне 4-5 метра стърчи от блока.Няма начин.Това за комина ми хареса.И най-вероятно ще го изпълня.Не бях се сетил.Ей това му викам свежа идея.Това са близо 25см и жените биха им се радвали :lol:

Тема "Започвам ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: