- защо не сте го навряли зад перваза
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
sasooooooooo
- "специалист"
34 мнения в ""Обръщане" на прозорци с MDF"
rulom
- модератор
Следя темата и мога да кажа, че става много хубаво!
Въпроса който ме гложди е: Какво става с МДФ-а ако почне да избива влага по прозорците и започне да се стича надолу
Има качествени дограми, обаче голяма част са некачествени и хората постоянно се оплакват от този проблем с влагата.
Въпроса който ме гложди е: Какво става с МДФ-а ако почне да избива влага по прозорците и започне да се стича надолу
Има качествени дограми, обаче голяма част са некачествени и хората постоянно се оплакват от този проблем с влагата.
dekata
- напреднал
penchev написа: дразнещото в първата и втората снимка е кабелаАз не виждам кабел-вече
Иначе за влагата-в моят случай съм с подпрозоречна дъска.То не е дъска, защото е от ПВЦ,ама така им казват.Но ако ги правим околовръз прозорците с МДФ трябва да се използват хубави лакове на водна основа.В нашата фирма използваме такива за дограмата и някои мебели и не сме имали проблеми.А белият лак за който споменах, в началото го използвахме основно за лакиране от вътрешната страна на вратите в мокрите помещения-бани,таолетни и т.н.С него на 100% няма да има проблем.Проблем може да има само,ако водата попадне на не лакирана повърхност.За целта на долната каса на страницата която ще облегне на дограмата,теглим един шев акрилен силикон с подходящ цвят и готово.Каквото избие от горе забърсваме с мокра кърпа.Акрилният силикон се чисти с вода докато не е изсъхнал.Между другото МДФ-а иска доста вода зада се повреди.Едва ли някой ще остави прозорците подгизнали с дни.
panalov
- специалист
Отдавна се каня и аз да си обърна прозорците по този начин но не остава време.
Интересувам се от къде могат да се купят тези первази в Пловдив конкретно и на каква цена са?
И този 7мм.фурнирован MDF какви ширини има, че аз съм си изнесъл прозорците навън и разстоянието при мен е около 15до17 см.
Интересувам се от къде могат да се купят тези первази в Пловдив конкретно и на каква цена са?
И този 7мм.фурнирован MDF какви ширини има, че аз съм си изнесъл прозорците навън и разстоянието при мен е около 15до17 см.
niki_sap
- специалист
Можеш ли да ми кажеш с какъв точно лак или бяла боя са минати бюрото и другите показани мебели. Ефекта същия ли е ако се боядисва чам? Искам да си купя чамова кухня и да я боядисам бяло, но ми се иска да се виждат и жилите на дървото, както се получава при дъб - изпълнимо ли е при чам и ако не, все пак коя би била най-подходящата боя - виждам че имаш опит.
Отделно прозорците са страшни и мисля задължително да направя и моите така - но в бяло - та и за там коя е тази подходяща боя, за която говориш?
Отделно прозорците са страшни и мисля задължително да направя и моите така - но в бяло - та и за там коя е тази подходяща боя, за която говориш?
dekata
- напреднал
panalov написа: Интересувам се от къде могат да се купят тези первази в Пловдив конкретно и на каква цена са?
В понеделник ще питам и ще пиша.Моите ги взех от Ст.Загора,Мисля,че бяха около 8лв. за бр.Има и по-тесни обли и също така и прави.Фурнира е на листове с д. 240см. на ш. 180см.Мисля,че и первазите и фурнира в Пловдив сме взимали от Съливера.Ако не бъркам там също могат и да ти ги разкроят на каквато ширина и дължина искаш.Но в понеделник ще пиша.
niki_sap написа:Можеш ли да ми кажеш с какъв точно лак или бяла боя са минати бюрото и другите показани мебели. Ефекта същия ли е ако се боядисва чам? Искам да си купя чамова кухня и да я боядисам бяло, но ми се иска да се виждат и жилите на дървото, както се получава при дъб - изпълнимо ли е при чам
Понеже не се занимавам с лакирането и на теб ще дам отговор в понеделник какъв точно е лака.Ефекта за съжаление при чама не е същият.Дъба има специфични пори,които при боядисването се открояват.Ако ми остане време ще накарам колегите да боядисат едно парче чам и ще го снимам.
ivo.novdom
- помощник
Браво, момчета, което си е красиво - красиво е. В къщи, при мазането на стените ми обърнаха прозорците...кривееше ми - изкъртих всичките ъгли и го преправих наново. Сърце не ми дава да си "погреба" труда и да сложа дървени рамки. Но иначе решението е перфектно. ;)
Тема ""Обръщане" на прозорци с MDF" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература