Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
sasooooooooo - "специалист"
С такова обръщане на дограма става много свежо. Браво
Армагедон - специалист
Работата е много добра, дразнещото в първата и втората снимка е кабела
- защо не сте го навряли зад перваза :?: :?:
rulom - модератор
Следя темата и мога да кажа, че става много хубаво!
Въпроса който ме гложди е: Какво става с МДФ-а ако почне да избива влага по прозорците и започне да се стича надолу :?
Има качествени дограми, обаче голяма част са некачествени и хората постоянно се оплакват от този проблем с влагата.
dekata - напреднал
penchev написа:
дразнещото в първата и втората снимка е кабела
Аз не виждам кабел-вече :-D Слагани са доста след первазите и не ми се занимаваше да ги вадя и т.н.Сега хич не ги забелязвам :)

Иначе за влагата-в моят случай съм с подпрозоречна дъска.То не е дъска, защото е от ПВЦ,ама така им казват.Но ако ги правим околовръз прозорците с МДФ трябва да се използват хубави лакове на водна основа.В нашата фирма използваме такива за дограмата и някои мебели и не сме имали проблеми.А белият лак за който споменах, в началото го използвахме основно за лакиране от вътрешната страна на вратите в мокрите помещения-бани,таолетни и т.н.С него на 100% няма да има проблем.Проблем може да има само,ако водата попадне на не лакирана повърхност.За целта на долната каса на страницата която ще облегне на дограмата,теглим един шев акрилен силикон с подходящ цвят и готово.Каквото избие от горе забърсваме с мокра кърпа.Акрилният силикон се чисти с вода докато не е изсъхнал.Между другото МДФ-а иска доста вода зада се повреди.Едва ли някой ще остави прозорците подгизнали с дни. :)
panalov - специалист
Отдавна се каня и аз да си обърна прозорците по този начин но не остава време.
Интересувам се от къде могат да се купят тези первази в Пловдив конкретно и на каква цена са?
И този 7мм.фурнирован MDF какви ширини има, че аз съм си изнесъл прозорците навън и разстоянието при мен е около 15до17 см.
silllveto - Майсторица
Между другото, свекър ми си ги обърна така, само че с дърво.

Ру, влагата е проблем само в кухнята, предполагам нищо няма да му стане.
niki_sap - специалист
Можеш ли да ми кажеш с какъв точно лак или бяла боя са минати бюрото и другите показани мебели. Ефекта същия ли е ако се боядисва чам? Искам да си купя чамова кухня и да я боядисам бяло, но ми се иска да се виждат и жилите на дървото, както се получава при дъб - изпълнимо ли е при чам и ако не, все пак коя би била най-подходящата боя - виждам че имаш опит.
Отделно прозорците са страшни и мисля задължително да направя и моите така - но в бяло - та и за там коя е тази подходяща боя, за която говориш?
dekata - напреднал
panalov написа:
Интересувам се от къде могат да се купят тези первази в Пловдив конкретно и на каква цена са?
И този 7мм.фурнирован MDF какви ширини има, че аз съм си изнесъл прозорците навън и разстоянието при мен е около 15до17 см.

В понеделник ще питам и ще пиша.Моите ги взех от Ст.Загора,Мисля,че бяха около 8лв. за бр.Има и по-тесни обли и също така и прави.Фурнира е на листове с д. 240см. на ш. 180см.Мисля,че и первазите и фурнира в Пловдив сме взимали от Съливера.Ако не бъркам там също могат и да ти ги разкроят на каквато ширина и дължина искаш.Но в понеделник ще пиша. :wink:

niki_sap написа:
Можеш ли да ми кажеш с какъв точно лак или бяла боя са минати бюрото и другите показани мебели. Ефекта същия ли е ако се боядисва чам? Искам да си купя чамова кухня и да я боядисам бяло, но ми се иска да се виждат и жилите на дървото, както се получава при дъб - изпълнимо ли е при чам

Понеже не се занимавам с лакирането и на теб ще дам отговор в понеделник какъв точно е лака.Ефекта за съжаление при чама не е същият.Дъба има специфични пори,които при боядисването се открояват.Ако ми остане време ще накарам колегите да боядисат едно парче чам и ще го снимам. :)
dekata - напреднал
Като стана въпрос за дърво.На дървената дограма която правим слагаме дървени каси пожелание на клиента.Външни или вътрешни,или и двете.Ето как изглеждат.
Изображение
Изображение
ivo.novdom - помощник
Браво, момчета, което си е красиво - красиво е. В къщи, при мазането на стените ми обърнаха прозорците...кривееше ми - изкъртих всичките ъгли и го преправих наново. Сърце не ми дава да си "погреба" труда и да сложа дървени рамки. Но иначе решението е перфектно. ;)

Тема ""Обръщане" на прозорци с MDF" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: