• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
jekasus - майстор
Че какво му е на лазера BOSCH? Добра машинка е .
ivo.novdom - помощник
evdoki написа:
лазерния нивелир зелен BOSCH (макар че мернах кутия на DeWALT 087k).

Евдоки и двата...и двата (Ди велта е на колегата) Да ти кажа, мисля да ги приберам в гардероба. Намислил съм да си купя една шпакла за 98 ст и една мистрия от 1.20 и ще почна да лепя пльочки за 12 лв. на квадрат. Нали разбираш - заради кризата!
Сега въпроса ми, провилно ли е коминът да продължава директно нагоре без чупка? По този начин саждите, кондензът и дъждовната вода могат да се озоват в горивната камера.

Евдоки, никакъв проблем, много по-добре е там, в камерата, отколкото някъде по чупките. Дори при проливен дъжд, до камината я стигнат няколко капки, я не стигнат - знам го от лични наблюдения:)
От гледна точка на обслужване, камината се почиства ежедневно от пепел, така че и да попадат саждите от комина или ще изгарят или с пепелта в кофата за боклук. Конденза е по-страшен за самия комин, ако е направен от неподходящи материали (обикновенни коминни тела напр.) това е друга тема.
Питаш ме дали не трябва комина да е до земята, да има ревизионен отвор и кондензо-уловително легенче, с тръбичка заустена в канала - Да, така се прави истинския комин, но и едното и другото е правилно.
Важното е след почистването на комина, когато това се наложи, да имаш достъп до боклуците и нагара.
andon1980 - специалист
Имам и аз един въпрос към колегата изпълнил тази камина.Тъй като си направих сам горивната камера /има снимки и размери публикувани в раздела Направи сам/ сега достигнах до връзването на камината със самия комин.При прякото връзване директно нагоре без никакви чупки най вероятно тягата ще е най голяма.Обаче ме притеснява това че топлия въздух директно ще излиза в комина и няма да отдаде голяма част от топлината си.Ще стане нещо като огнище.Аз мислих или да направя нещо подобно на сепрентини с 2 чупки или нещо наподобяващо радиаторче което се слага на печките чудо за да може пушекът да не отива право нагоре а да отдаде част от топлината си.Другия вариант е тази метална гъвкава тръба която свърза камината с комина да е тънка и здрава и да се награвя доста бързо от преминаващия пушек и затова да не са необходими завои.Някой ако има и друг запознат нека коментира.И не на последно място колко е метърът на такава тръба?
ivo.novdom - помощник
;)
Последна промяна от ivo.novdom на съб фев 20, 2010 10:43 pm, променено общо 1 път.
ivo.novdom - помощник
andon1980 написа:
Имам и аз един въпрос към колегата изпълнил тази камина... достигнах до връзването на камината със самия комин.При прякото връзване директно нагоре без никакви чупки най вероятно тягата ще е най голяма.Обаче ме притеснява това че топлия въздух директно ще излиза в комина и няма да отдаде голяма част от топлината си...Аз мислих или да направя нещо подобно на сепрентини с 2 чупки или нещо наподобяващо радиаторче което се слага на печките чудо за да може пушекът да не отива право нагоре а да отдаде част от топлината си...И не на последно място колко е метърът на такава тръба?
Не усложнявай нещата - надстройка-топлообменник като за печка чудо може да ти направи проблем и ако е зад облицовката ще ти е трудно да я махнеш.

Гъвкавата тръба поставена в булото отдава температура, но не прекалявай с топлообмена, колкото извадиш без допълнителни вентилатори и др. толкова, иначе влошаваш тягата на комина - топлообмена не може да се прави до безкрай...

Как ще ти е гофрата - направо, накриво все тази, стига да не я чупиш на повече от 45 градуса. ;)

Линеен метър аз продавам Ф200 на 90 лева. (многослоен, неръждавейка) някои от магазините за камини продават по-калпави, еднослойни, на същата цена.

За облицовка на камина с камък взимам 1000 лева за труд. Това от снимките е по-евтино, но и облицовката не е довършена.
andon1980 - специалист
Благодаря за отговоре колега ,утре ако остане време и не ме домързи ще поработя още малко по камерата че останаха довършителните заварки и ще публикувам пак снимки.Смятам да направя долните 20 см на камерата с огнеопорни тухли така че ще изникнат още няколко въпросчета
  • 1
  • 2

Тема "Монтаж на камина. Подробни снимки." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: