evdoki написа: лазерния нивелир зелен BOSCH (макар че мернах кутия на DeWALT 087k).
Евдоки и двата...и двата (Ди велта е на колегата) Да ти кажа, мисля да ги приберам в гардероба. Намислил съм да си купя една шпакла за 98 ст и една мистрия от 1.20 и ще почна да лепя пльочки за 12 лв. на квадрат. Нали разбираш - заради кризата!
Сега въпроса ми, провилно ли е коминът да продължава директно нагоре без чупка? По този начин саждите, кондензът и дъждовната вода могат да се озоват в горивната камера.
Евдоки, никакъв проблем, много по-добре е там, в камерата, отколкото някъде по чупките. Дори при проливен дъжд, до камината я стигнат няколко капки, я не стигнат - знам го от лични наблюдения:)
От гледна точка на обслужване, камината се почиства ежедневно от пепел, така че и да попадат саждите от комина или ще изгарят или с пепелта в кофата за боклук. Конденза е по-страшен за самия комин, ако е направен от неподходящи материали (обикновенни коминни тела напр.) това е друга тема.
Питаш ме дали не трябва комина да е до земята, да има ревизионен отвор и кондензо-уловително легенче, с тръбичка заустена в канала - Да, така се прави истинския комин, но и едното и другото е правилно.
Важното е след почистването на комина, когато това се наложи, да имаш достъп до боклуците и нагара.