Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
emergency_bg - специалист
благодаря ти, ще се радвам да качиш снимки.
Emerald - модератор
Може ли да попитам, колко квадрата ти е целия апартамент?
В спалнята прозореца къде е? Прозорец към хола от север няма ли? В коридора няма ли гардероб?
ако питаш за моя апартамент, няма тераса на север, а гардероб в коридора има, да. 59 кв.м. чиста жилищна площ.
Rockwalll - специалист
за стъклените тухли си приготви от 3 до 5 лева на бройка - аз слагах преди време в банята на място на стара дограма - стана супер ама като цена е почти като дограма че и по-скъпо- само че ефектът е съвсем друг - помисли - заслужава си, но за вътрешна стена ще трябва да се изпипа - все пак не е прозорец
така, ремонта започна,и вече когато апартамента си е наш и го ремонтираме ни дойде по добра идея за разделянето на хола. смятаме просто да обособим една преграда която да слиза стъпаловидно от тавана надолу и да заема не повече от 2/3 от ширината на хола, т.е. само да скрива леглото, като светлината вообще няма да се губи.
имате ли идеи от какво да е тази преграда и ако може снимки на нешо подобно. аз си мислех за нещо от гипскартон със стъклени тухли или пък двустранна етажерка примерно или нещо дървено. дано сте ме разбрали, давайте идеи :hilfe:
taty67 - специалист
А ако след време решиш че не е удачно тази преграда - ако е от гипсокартон кофти работа много разходи първо за монтаж а после и за демонтаж - ако е от двустранните просто ги завърташ и може по безболезно да минеш и най-вече нерви има и др . вариянт Паравани от към леглото а от другата страна една малка но дълга конзола ,която може да ползваш за книги или сувенири или за плазмата :)
мда, така е, нямате ли снимки на нещо такова
Justy - майстор
emergency_bg написа:
така, ремонта започна,и вече когато апартамента си е наш и го ремонтираме ни дойде по добра идея за разделянето на хола. смятаме просто да обособим една преграда която да слиза стъпаловидно от тавана надолу и да заема не повече от 2/3 от ширината на хола, т.е. само да скрива леглото, като светлината вообще няма да се губи.
имате ли идеи от какво да е тази преграда и ако може снимки на нешо подобно. аз си мислех за нещо от гипскартон със стъклени тухли или пък двустранна етажерка примерно или нещо дървено. дано сте ме разбрали, давайте идеи :hilfe:
Моят апартамент е същия, само балкона е пред малката стая. Хола съм го преградил със секции, които оформят врата - около 80 см. Имай предвид, че както и да преграждаш вътрешната част ще се затъмни значително.
taty67 - специалист
за съжаление нямам снимки

Прикачен файл

27opt.jpg
тва е пример за параван
27opt.jpg (41.93 KиБ) Видяна 17627 пъти
taty67 - специалист
Ето пример за конзолата но си гониш цветовете дано съм бил полезен :)

Прикачен файл

831412.jpg
831412.jpg (9.66 KиБ) Видяна 17621 пъти

Тема "преграждане на голям хол и основен ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: